Prag – dag 1.

 

Tänk att jag strosade på Prags gator för mindre än 1 vecka sedan, åååh – längtar tillbaka! Men tänker att jag kör ett bloggsvep över dagarna där och tipsar om mina favoriter till er ♥

 

 

Lördag eftermiddag och vi landade i ett soligt Prag efter en flygrädsla med mycket handsvett, haha placera två flygrädda personer bredvid varandra på ett plan med lite turbulens och svettfaktorn är HÖG. Hur som helst så gick flygresan bra och när vi anlände till flygplatsen tog vi enkelt och smidigt en buss in till stan (buss AE som tog ca 35 minuter).

 

 

Väl framme promenerade vi sista biten till vår lägenhet som vi hyrt via AirBnb. Lägenheten låg i stadsdelen Karlín och i samma stadsdel bodde jag sist jag var i Prag och det är där jag gärna bor. Dels är det ett väldigt trendigt och kul område och dels så ligger det väldigt centralt med bra förbindelser via kollektivtrafiken. Och lägenheten vi hyrde denna gång var magiskt vacker med ett badrum som badade i fönsterljus och stora fönster i vardagsrummet ut mot huvudstaden. Så vackert!

 

 

Vi packade upp och sedan klädde vi på oss det mest färgglada vi hade med oss (fick låna en klänning från min syster som var magi) och så gav vi oss iväg för middag. Och haha, ja – vi hade såklart jackor, mössa och halsduk på oss också. Ute var det nämligen bara 2 plusgrader så liiiite för kallt för enbart klänning.

 

 

Vi promenerade bort till restaurangen Eska, som också ligger i stadsdelen Karlín och som jag besökt en gång tidigare och ville absolut boka bord på igen. Denna restaurang har magisk mat, cool inredning och riktigt trevlig personal. Kockarna uppdaterar menyn dagligen baserat på vad de fått tag på hos de lokala producenterna och de olika matlagningsteknikerna de använder och mängden smaker och texturer som finns på tallriken är magi i varje tugga! Denna gången tog vi in 4 rätter och drack tjeckiskt naturvin och jösses så gott!

 

 

Rätt nr 1: butternutpumpa med citron, chili, en kräm på getost och rostade pumpafrön.

 

 

Rätt nr 2: Stekt bröd med tartar på biff, kräm på svart vitlök och torkad äggula.

 

 

Rätt nr 3: Hel potatis (tillagad i aska) gömd under ett grädde- och potatisskum toppat med kefir, rökt fisk, dill och torkad äggula (magiskt!!!!)

 

 

Rätt nr 4: Fermenterat rött vete, jordärtskocka på 3 sätt (bakad, friterad och picklad) samt lagrad hårdost.

 

 

Oj som vi njöt av maten, vinet, den stimmiga lokalen och det faktum över att vi nu var utomlands på semester tillsammans. Full pott! Och vi blev så mätta att vi nästan rullade därifrån hem till vår lägenhet för att sova, haha. Men oj så gott! Är du i Prag är denna restaurang ett måste!

 

6 kommentarer till “Prag – dag 1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg