Prag – dag 2 (brunch, gamla stan och parkhäng).

 

Vår andra dag i Prag började med att vi tog sikte på frukost. När jag senast var i Prag (drygt 4 år sedan) åt vi frukost på ett fantastiskt café i stadsdelen Holešovice på ett café som heter Café Letka (länk). Och jag verkligen älskade stället, så jag bestämde mig för att ta en tur dit även denna gång och visa min syster. Sagt och gjort hoppade vi på spårvagnen och snart var vi framme vid cafét.

Då det var söndag serverades deras brunch-meny och vi hade riktigt tur som fick sittplats (populärt ställe!). Slog oss ned och beställde cappuccino på havremjölk och deras pannkakor med blåbär, mascarpone och honung. Och DRA MIG BAKLÄNGES! Detta var de godaste pannkakorna jag ätit i hela mitt liv! Såååå goda! Vi åt, drack, njöt, spanade på människor och hade livets bästa brunch. Sedan var det dags att gå vidare.

 

 

Vi hoppade på ännu en spårvagn och tog oss mot Karlsbron. Den anrika bron tillhör ett av Prags turisttätaste attraktioner och jag förstår varför; här är magiskt vackert! Vi strosade över den gamla bron och medan vi gick och beundrade arkitekturen föll det sakta snö från himlen och det kändes som om vi befann oss mitt i en romantisk julfilm. Sjukt mysigt! Köpte även glühwein som vi smuttade på. Mys!

Promenerade upp mot borgen för utsikt av stan, själva Prag-borgen är sjukt vacker, men det kostar inträde att gå in och det orkade vi inte (haha). Så vi beundrade bara utsikten av staden och sedan tog vi sikte på lunch.

 

 

Hade spanat in Kro Bistro (länk) som vi tog oss till för lunch. Ett riktigt trevligt ställe med öppet kök, få sittplatser och härlig vibe. Just här var vi lite frusna så varm mat smakade fantastiskt! Hit kom alla sorters människor och delade smårätter, åt lunch, stod ute i snöfallet och drack öl och snackade. Underbar atmosfär!

 

 

Efteråt gick vi till parken Grébovka (Havlíčkovy sady) för att spana in parken, fontänerna och den vackra paviljongen. Riktigt fin park och kan tänka mig att den är ännu vackrare på sommaren då det grönskar och vinrankorna (som fanns på flera ställen) är i full grönska.

 

 

Sedan promenerade vi en stund i dessa kvarter innan vi tog buss tillbaka till vårt område (Karlín) och innan vi smet tillbaka till lägenhet hamnade vi av en slump inne på Kasárna Karlín (länk). Ett socialt område där café, bar, utomhusbio, bastu, kulturella evenemang och mycket mer ryms. På cafét här trängdes studenterna och vi förstår varför; det var sjukt billigt här! En öl eller ett glas prosecco gick loss på ynka 20kr och du kunde få enklare maträtter för omkring 20-40kr. Och lokalerna för cafét är dessutom ett gammalt badhus och bassänger som man byggt om – riktigt, riktigt coolt!

Här hängde vi och värmde oss med en chai latte (godaste jag druckit) innan vi promenerade hem till lägenheten (typ 150 meter bort) och gjorde oss i ordning för middag.

 

 

Hade bokat en pasta-restaurang inne i gamla stan och vi tog först buss och sedan promenerade i vackra gamla stan innan vi gick in på restaurangen.

 

 

Åt vitello tonnato och tryffelpasta och drack vin. Riktigt trevligt! Sedan tog vi bussen hem och stupade i säng.

 

4 kommentarer till “Prag – dag 2 (brunch, gamla stan och parkhäng).

  1. Men TACK, vilka fantastiska bilder du bjuder på. Så roligt att titta på och ni två är ju så snygga hela tiden. Har aldrig varit i Prag men ditt ”reportage” gör ju att man vill dit.

    Tack, Helén

    1. Ååh, så himla roligt att höra och så kul att jag kan inspirera till resmålet; Prag tillhör verkligen en av storfavoriterna hos mig 🙂 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg