Projekt; Renovering av gästtoa.

Idag satte vi igång med något som jag sett fram emot, nämligen renoveringen av vår gästtoalett. Vi har ju ett lite större badrum på nedre plan där vi har dusch och separat tvättstuga. Detta är också i behöv av renovering men då det är mycket mer omfattande (våtrumsintyg, slå ut väggar m.m.) så kommer vi göra det längre fram, kanske om 1-2 år. Men så har vi vår gästtoalett på övre plan och där alla våra sociala ytor är (bor i suterränghus) som också är i behov av renovering och då det inte krävs något våtrumsintyg kan vi göra denna renovering själva.

Vi kommer behöva viss hjälp av hantverkare. Bland annat så har VVS-tekniker varit här tidigare i veckan och pluggat igen rören till handfat och toalett och även vissa rör behöver bytas ut då de rostat sönder. Och så kommer vi behöva ha hjälp av en elektriker som drar lite ny el till den golvvärme vi tänker lägga. Men utöver dessa bitar så gör vi all renovering själva. Och till vår hjälp har vi min killes svåger som är en riktig fena på det där med renoveringar. Han har själv renoverat en hel del och är en ovärderlig resurs för oss nu när vi ska påbörja lite större renoveringsprojekt som en toalett faktiskt innebär.

Så imorse kl. 09.00 kom han för att hjälpa oss med steg 1; nämligen att riva ut det befintliga i gästtoaletten och förbereda för VVS-tekniker. Och vi satte igång.

Steg 1: skruva och lyfta bort handfat och toalettstol. Vi har ju köpt nytt av allt så detta är bara att åka till tippen med.

Steg 2: Dags att knacka bort klinkers. Och denna hade de tidigare ägarna monterat direkt på en plastmatta så det gick förvånansvärt enkelt att knacka bort. Herregud så kul det var! Lät min kille ta bort någon enstaka platta, sedan var det jag som gick loss med huggmejsel och hammare.

Steg 3: Dags att riva bort den gamla plastmattan! Och det var 2 stycken som behövdes riva bort och min kille och hans svåger hjälptes åt att riva bort detta medan jag serverade isvatten och nybryggt kaffe.

Steg 4: Efter vi tagit bort klinker, två lager plastmatta och även spånskiva så återstod golvplankor att bända upp med kofot. Men innan vi gjorde detta skulle vi såga ut ett hål i väggen där VVS-tekniker ska dra upp nya rör till handfatet.

Steg 5: Gick loss med sågen och sågade ut ett hål i väggen! Haha vibrerade rejält i händerna detta, men oj vad jag älskar att greja med kroppen! Sådan skillnad mot det stillasittande jobb jag annars har.

Steg 6: Dags att bända bort träplankorna. Jag gjorde merparten av jobbet men mot slutet fick min kille ta över; gällde här att inte trampa snett utan att stå på reglarna. Trampade man snett och klev på den tunna gipsskivan under skulle man nämligen skapa ett ”trevligt” hål i taket på rummet under toaletten, haha.

Steg 7: Riva bort all gammal isolering! Efter vi gjort detta åkte grabbarna för att inhandla nya reglar som VVS-teknikerna behöver för att fästa de nya rören i och jag fixade lunch under tiden.

…Och såhär ser vår entré ut just nu till huset. Haha äkta soptipp-känsla med toalettstol och handfat liggandes precis utanför ytterdörren. Men soptippen är stängd söndagar så detta får vi ta senare i veckan.

Det som återstod efter lunchen var sedan att sätta fast nya reglar, ta bort dörrfoder och sedan var vi klara för dagen! Nu ska vi försöka få hit VVS-killarna i veckan för att dra nya rör och förhoppningsvis kan vi redan nästa helg komma vidare. Men alltså, idag var SÅ kul! Totalt 3-4 timmar lade vi på att riva allt och jag älskade det!

1 kommentar till “Projekt; Renovering av gästtoa.

  1. Så roligt att följa steg för steg, ser framemot resten.
    Lycka till med resten av gäst WC.
    Vad rädd om den lille i magen.
    /Stina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg