Livet som förälder.

Hej hej hallå! Passar på att kika in här och göra en snabb uppdatering medan Gillis sover sin ”eftermiddags-nap”. Han är ju fortfarande för liten för att ha några rutiner, men något som jag gör på dagarna nu när jag är själv och Marius återgått till jobbet är att ta en lunchpromenad med Gillis i vagnen och då somnar han alltid. Och om jag har ”tur” så fortsätter han sova 1-2 timmar även när vi kommit in igen. Inte alltid han gör det, men när det väl lyckas så är det faktiskt ganska skönt. Visst får man säga så? För dessa 1-2 timmar är nämligen den enda stunden på dagen (och natten) då jag inte har honom konstant PÅ mig. Vår lille pojk gillar nämligen inte alls att ligga själv utan vill helst ligga på någon av oss (gärna mig) dygnet runt. Vi har köpt en bärsjal som vi använder, men den är inte alltid populär, så oftast blir jag fast i soffan med vår lille pojk liggandes i famnen på mig och då hinner man inte med så mycket på dagarna.

Och även om jag verkligen inte har några ambitioner med att ”hinna med” något på dagarna så är det ändå skönt för psyke (och min stackars rygg) att få händerna fria någon timme om dygnet. Då passar jag på att äta lunch i lugn och ro, kanske göra en kopp kaffe och plocka lite här hemma. Eller så ligger jag på spikmattan för ryggen. Jag märker verkligen hur kroppen blivit ”svag” efter graviditeten och dessa (snart) 3 veckor som mamma. Även om jag tränade och var aktiv under hela graviditeten har jag inte tränat styrka sedan årsskiftet och det märks på min rygg. Längtar tills jag kan börja med lite lättare styrketräning och träna upp musklerna så jag får mindre ont.

Hur som helst – nu verkar Gillis vakna här bredvid mig och det är nog dags att ge den lille lite mat. Haha han ÄLSKAR verkligen att äta vår lille pojk ♥ Ikväll hoppas jag på att han kan vara lite i bärsjalen så jag och Marius kan göra en trevlig fredagsmiddag och mysa alla 3.

Hoppas du har en fin fredag – vad du än har för dig.

2 kommentarer till “Livet som förälder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg