Veckan som gått.

Hej hej hallå fredag! Snart är det dags för helg och timmar att spendera tillsammans med min lilla familj – känns så sjukt att säga så men ändå stort; tänk att jag har en alldeles egen liten familj nu ♥ Men innan Marius kommer hem från jobb och träning så tänker jag att vi tar en liten tillbakablick på veckan som gått.

Förra veckan avslutades med en semla från Brödfabriken i Jonsered. Vi låg ju inne på BB på fettisdagen så att äta semla har liksom inte riktigt hunnits med, men förra helgen körde Brödfabriken sista racet med semlor och vi beställde givetvis två stycken. Galet goda!

Sedan kom måndagen och jag och lille Gillis var hemma själva på dagarna. Mestadels spenderade vi tiden såhär; jag sittandes i soffan med honom på mig; antingen ätandes eller sovandes. Mammas lilla älskling!

Söndag, måndag och tisdag kväll var dock oerhört jobbiga. Gillis verkade ha helt sjukt ont i magen och framförallt då på kvällstid. Hans mage knorrade och lät väldigt mycket, han spände hela kroppen, liksom ”krystade” och så klöste han och rev med armar och händer medan han fullkomligen panik-skrek. Visst att han har skrikit innan, men detta var något helt nytt. Det kändes verkligen som om han hade panik av smärta. Och alltså herregud vad hjärtskärande! Aldrig känt mig så hjälplös i hela mitt liv och vi gjorde allt vi ”visste” för att hjälpa honom. Vaggade, bar nära hud-mot-hud, masserade mage, testade olika positioner att ligga i, cyklade med benen etc. Det kändes verkligen som om han hade SÅ mycket gaser som ville ut, men som han inte fick ut.

Så jag rådfrågade på Instagram (och BVC) och på onsdagen köpte vi pysventil till honom samt så lade jag om min kost. Jag äter ju väldigt mycket vegetariskt och i vår kost så ingår det ju mycket bönor, linser, kål och lök; allt sådant som givetvis ger upphov till gaser. Så från och med onsdagen kör jag enbart ”snällkost” och äter sådant som är snällt mot magen. Också dragit ned på produkter som innehåller mjölkprotein. Inte säkert att han är allergisk mot det, men tänker att det inte skadar att testa.

Och nu i skrivande stund (fredag) så känns hans mage SÅ mycket bättre, inte 100% bra men oerhört mycket bättre och han skriker inte alls på samma sätt. Vi har också valt att göra ett kortare uppehåll av hans d-vitamin droppar i 3 dagar då många spädbarn får problem med magen av dem. Ska börja med dem igen imorgon och får han tillbaka smärtan i magen vet vi ju att dropparna är en bov i dramat och ska byta ut dessa vi fått av BVC mot några andra.

En kväll denna vecka badade vi vår älskling (som denna gång verkade gilla det, premiär-badet var en mindre succé, haha) och efteråt fick han ny pyjamas (present av hans mormor) och han var så söt att man gick av på mitten!

I övrigt? Var på besök hos BVC i tisdags för att mäta och väga honom och han växer så det knakar – så skönt! Dock tyckte de han fortfarande var lite gul i ögonvitorna så de bokade in oss på ett läkarbesök på torsdag morgon för provtagning och undersökning av läkare. Och sköterskorna hade lite svårt med provtagningen och fick sticka honom med nålen i handen 4(!) gånger innan de hittade rätt. Och alltså FY FAN vad ont det gjorde i mamma-hjärtat för Gillis skrek så han blev alldeles lila i ansiktet av smärta när de upprepade gånger stack honom och ”letade runt” med nålen under huden på hans hand. Fy, fy fan!

Dock är jag såklart tacksam över provtagningen (när de väl lyckades) och även läkarundersökningen där de kände och klämde på honom för att undersöka levern med mera. Alltid skönt när man får fin hjälp av vården. Fick även svar på blodproverna under eftermiddagen där och allt såg bra ut – skönt! Men alltså att se sitt barn ha ont är fan det värsta jag upplevt och jag känner verkligen sådan sorg och medlidande till alla barn som är sjuka och deras föräldrar, fy fasen ♥

Något som ändå varit positivt med denna vecka, som ändå kantats av ganska mycket oro, är solen och vädret. Halloj våren! Promenaderna med Gillis denna vecka har varit LJUVLIGA och solen har verkligen värmt. Älskar! Nu hoppas vi på sol även i helgen och en helg med mindre oro och mer avkoppling.

2 kommentarer till “Veckan som gått.

  1. Så skönt om det hjälper att ändra din kost för att Gillis ska må bättre 😍
    Längtar efter er ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg