Påskhelgen.

Hej på er! Har ni haft en fin påsk? Det har jag! Den har bland annat innehållit roadtrip, familjemys, fixande i trädgården och ledig tid med min alldeles egna lilla familj. Häng med!

Skärtorsdagen började dock med ett besök hos barnläkaren. Lille Gillis har varit/är förkyld och hade de senaste dagarna haft problem med väldigt mycket segt slem i halsen som gjorde det jobbigt för honom och han hade både minskad aptit och kändes tröttare än vanligt. Så läkaren undersökte honom och kunde konstatera en förkylning (men som tur var inget värre). Och just på torsdagen kändes han ”på bättringsvägen” men det var ändå skönt att låta en läkare ta en titt och massa prover ♥

Skulle egentligen hängt med en tjejkompis denna dag, men fick ställa in och ta hand om min lilla pojk istället.

Långfredag och efter frukost stod roadtrip på schemat för min lilla familj. Kaffetermosen var nerpackad och alla andra tusen grejer som behövs nu när man har barn, haha.

Framme i Tidaholm och hemma hos mamma. Här blev det kramkalas, lunch och så fort Gillis vaknade såklart också bebisgos.

Under eftermiddagen tog jag och Marius en promenad bort och träffade farmor, farfar, min pappa och även moster. Många som ville träffa oss och vår pojk ♥

Kväll och mamma dukade fram charkbricka och så drack vi bubbel framför brasan i deras uterum. Så himla mysigt!

Påskafton och strax efter frukost kom min syster och hennes barn. Det var fullt ös med påskäggsjakt, lunch, promenad i solen och fruktsallad. En otroligt mysig dag med människor jag älskar och när klockan närmade sig tidig kväll packade vi in oss i bilen och körde hemåt mot västkusten igen.

Söndag och annandag påsk. Vi spenderade denna söndag med långpromenader och sedan fixande inomhus. Målade färdigt lite lister, städade och annat. Och så drack vi kaffe och gosade med Gillis såklart. Vår lille pojk är nu precis 7 veckor fyllda och även om man så smått börjar hitta på utflykter och får lite rutin på saker och ting är det ändå stor del av dagen som går åt att lära sig livet som förälder, de nya rutinerna och att se till att Gillis har det bra. Påsken för min del brukar annars vara ganska fylld med aktiviteter men ser i år lite annorlunda ut. Får tampas lite med det ibland, förväntningarna och viljan med vad jag vill/kan ”hinna med” och vad som faktiskt är möjligt med en liten bebis. Älskar detta nya livet förstås men skulle ljuga om jag samtidigt inte säger att det är en omställning. Dock en omställning värt allt ♥

Annandag påsk och trädgårdsfix stod på schemat. Haha dock gick våra planer inte riktigt som tänkt då förmiddagen var ett smärre kaos. Skulle hyra släp och köpa in en massa virke till projekt ”odlingslådor” men inom loppet av 22 minuter lyckades vi både köra med plånbok på taket (och tappade ut några kort), vi lastade in alldeles för långa plankor i släpet vilket resulterade att det krokades av och repade vår bil, dessutom hyrde vi släpet alldeles för kort tid så för att inte åka på straffavgift fick vi bara lämna alla plankor på bygghandeln, strunta i allt, lämna tillbaka släpet och åka hem igen. Hahaha stämningen i bilen var SÅDÄR kan jag då säga. Men nu i efterhand kan man ju bara skratta åt det.

Väl hemma i alla fall (utan virke) så var det strålande sol så vi passade ändå på att greja utomhus med det vi kunde medan Gillis sov i vagnen. Helgen som kommer har vi tänkt gräva rabatter, riva upp vår uppfart och mycket mer – så vi förberedde och påbörjade detta lite smått medan vi njöt av vårvärme, sol och sommartid – älskar att det numera är LJUST fram till kl. 19.30. Underbart!

1 kommentar till “Påskhelgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg