Utflyktstips – Hjälmeskulla Trädgårdscafé och Godsmagasinet.

Igår åkte vi på en liten utflykt ned mot Kungsbacka. Vädret var sådär, ljummet men ändå en himmel fylld utav moln och semesterdagar då vädret är sådär och vi spenderat alldeles för många dagar hemma så kliar det i kroppen efter utflykt och jakt på smultronställen. Och vad passade då inte bättre än att besöka två platser jag haft på min lista-över-ställen-att-besöka.

Vi packade in hela lilla familjen i bilen och drog söderut mot vårt första stopp: Hjälmeskulla Trädgårdscafé och Handelsträdgård. Klockan visade på lunch så när vi kom fram slog vi oss ned i det vackra orangeriet och beställde in två trädgårdssallader och så hade jag ungefär 10 minuters beslutsångest över vilken av alla goda bakverk som skulle få bli dessert. Valet föll tillslut på marängtårta med rispuffar, smörkräm, grädde och bär. Och h.e.r.r.e.g.u.d så gott!

Kavaj och kjol – Ellos / Skor från butiken Two Angels i Göteborg

Efter sallad, fika och kaffe strosade vi sedan runt i handelsträdgården, deras fina inredningsbutik och spanade in allt fint. Därefter åkte vi 15 minuters bilfärd mot Godsmagasinet. Jag har tidigare besökt deras butik på Orust, men inte hunnit med att besöka deras relativt nyöppnade ställe ute vid Tjolöholm. Och alltså – jösses så mycket grejer där fanns. Det är ju loppis/vintage där priserna varierar en del, visst kan man göra riktiga fynd men annars är kanske priserna något högre än en vanlig loppis. Men på sådana här ställen tycker jag det är OK, för varje grej är liksom handplockad och SÅ fin. Jag köpte själv ett slagbord från deras butik på Orust för två år sedan och det är min favoritmöbel i huset. Och även här fanns SÅ många snygga bord. Men det var dags att hålla lite i semesterkassan så denna gång blev det inte något köp, men jag kommer definitivt åka tillbaka snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg