Tips på dessert till nyår – Glace au Four!

Genom mitt jobb får jag möjligheten att skapa så mycket härligt content och för någon vecka sedan gjorde jag ett gäng nyårsdesserter som blev så himla goda, tipsar även om en av dem här (följ gärna Ellos på Instagram för mer tips; länk).

Glass:
3 dl kall vispgrädde
1 burk (ca 400 g) sötad kondenserad mjölk
Färska hallon

Häll vispgrädden i en stor skål och vispa tills den är lättvispad. Vänd sedan försiktigt ner den kondenserade mjölken och rör tills smeten är slät. Häll över i en form form, tillsätt hallonen, täck med plastfolie och frys tills glassen är helt fast (ca 1 dygn).

Maräng:
1 dl vatten
1 1/2 dlsocker
3 äggvitor
1 tsk vinäger eller citronsaft

Gör såhär:
Blanda socker och vatten i en kastrull.
Värm tills sockret har lösts upp och låt sedan koka vidare.
Under tiden, vispa äggvitorna tillsammans med ättikan tills den bildat ett fast skum.
När sockerlagen når 120 °C, ta genast av kastrullen från värmen.
Med vispen igång, häll långsamt den heta sockerlagen längs kanten av skålen ner i äggvitorna.
Fortsätt vispa tills skålen är sval att ta på och marängen är blank och bildar fasta toppar. Tips! Marängen kan förberedas i förväg! Förvara den i kylskåp över natten och vispa upp den i några minuter innan användning.

Servering:
Skopa upp glassen i portionsformar, täck med marängen och använd en brännare för att försiktigt bränna ytan tills topparna får en gyllenbrun färg. Servera genast.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg