Att ha haft julmarknadslördag.

 
 

Okej, nu får ni vara beredda på en bildbomb. För har man på en solig lördag i december inte bara hunnit med en utan två julmarknader. Ja…. låt oss bara säga att det blir en hel del bilder, då.
 
 
julmarknad 002

 

Tillsammans med en utav de mest jul-älskande personer jag vet åkte vi först mot Nordens Ark. Och solen strålade från en klarblå himmel och termometern i bilen visade på -2 grader utanför och det var perfekt väder för att gå och klämma på fårskinn och dricka glögg.

 

julmarknad 001

 

julmarknad 007

 

julmarknad 010

 

Väl framme fick vi leta efter en parkeringsplats till en början för vi var inte ensam om tankar på julmarknad, minsann. Men därefter strosade vi i gamla ladugårdar bland stickade halsdukar, hemstöpta ljus, ostar, stenungsbakat bröd och fårskinnsplädar. Och överallt doftade det utav glögg och gran och halm och vi provsmakade och tittade och köpte surdegsbröd från farbrorn längst in i hörnet. Sedan var vi ju tvungna att gå och hälsa på djuren, också.

 

julmarknad 003

 

julmarknad 004

 

Och det här. Det här är Frank. En fluffig fårhane med en förkärlek till de vita fåren (honorna) i buren till vänster. Så Frank tog varje tillfälle i akt att ställa sig upp på bakbenen och flörta med brudarna på andra sidan och titta nyfiket på dem. Och staketet, staketet var ungefär 150 cm högt och ja, då förstår ni att Frank inte var en liten kille. Nej, jösses. Större får har jag nog aldrig sett och när man kliade honom bakom ögonen fanns det faktiskt något som fick han att glömma fruntimmersfåren, för en minut eller två och jag blev nog allt lite förälskad i Frank, jag också.

 

julmarknad 012

 

julmarknad 005

 

julmarknad 011

 

julmarknad 009

 

julmarknad 006

 

julmarknad 008

 

Och när vi kände att vi var klara med Nordens Ark åkte vi tillbaka till stan för att gå på julmarknad nr 2. Men innan vi strosade runt värmde vi oss inne med varm choklad, vispgrädde och marshmallows. Bättre julmarknadsuppladdning finns nog inte. Sedan gick vi varvet runt och värmde oss vid eldstäder, tittade på hästar och drack glögg medan tomtarna dansade runt granen och sjöng tillsammans med barnen.

 

julmarknad 015

 

julmarknad 017

 

julmarknad 013

 

julmarknad 016

 

Och nu?

 

Nu sitter jag inne i lägenheten med raggsockar och filtar och inväntar sällskap för kvällen medan jag tänker på dagen som varit och konstaterar att julmarknader. Ja det kan man inte få för många av.
 
 

signatur

 
 

1 kommentar till “Att ha haft julmarknadslördag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg