Det stora julbaket.

 
 

Igår var det andra advent och vilken dag, sen.

 

Efter långfrukost med bästa sällskapet tog vi oss ner mot torget. Och snön föll med tunga flingor från himlen och färgade marken vit medan våra fötter bildade djupa spår i snön och vi konstaterade att bättre adventsväder går inte att få, minsann.

 

julbaket 001

 

Sedan mötte vi upp Bobo och gick på julmarknad och vi drack glögg och köpte ullstrumpor och hemgjorda örhängen av en kvinna i rysk päls med mjuka händer. När vi kände oss nöjda med julmarknadsstrosande tog vi oss sedan hem till Bobo där vi fick sällskap av Emil och Emilie, också.

 

Sedan vankades det pepparkaksbak och degätande medan vi provade 5 sorters glögg och sjöng med i julmusiken. Och den där barnsliga glädjen som uppstår någonstans mellan kavlande och degätande och fina vänner, ja den är oslagbar. När degen sedan var slut övergick vi till att ha tävling av året julquiz medan vi åt lutfisk och hetsade varandra om vem som kunde mest om julen.

 

julbaket 002

 

Dagen avslutades sedan med att vi alla låg hopslingrade i soffan och kollade på gamla julkalendrar och åt både mjuk pepparkaka och våra nygjorda frasiga. Sockerstinna, mätta och varma tackade vi sedan för oss och tog oss hem i vinterlandskap.

 
 

Och med en sådan advent i ryggen är jag nu så redo för måndag och ny vecka som det bara går.

 
 

signatur

 
 

2 kommentarer till “Det stora julbaket.

  1. Ha ha det där är ju en kopia av vårt julbak igår, förutom att vi gjorde knäck, rocky road och lite annat istället för pepparkakor 🙂 Vi skrattade åt Sunes jul efter baket, min absoluta favorit!

    och du, grattis på namnsdagen 😉 Kram

    1. Åh julgodis som är så himla gott! Måste passa på att baka både julgodis och lussekatter innan jul 🙂 Haha ja, vi såg Sunes Jul vi också, klart den bästa julkalendern! Åh tusen tusen tack 🙂 Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg