Fredag, solsken och till dagens lunch blev det en somrig variant på lax.
Och i äkta MatmedVänner-manér fotograferade jag självklart maten halväten.
Vill du också äta lax och få sommarfeelings?
Ja, då gör du såhär:
4 st laxfiléer
2 dl bulgur
3 st morötter
1 röd paprika
1 stort knippe bladpersilja
1 näve rädisor
chevréost
Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form, salta, peppra och pressa över lite citron. Tillaga i mitten av ugnen, 225 grader i ca 10-15 minuter.
Under tiden finhackar du paprika och persilja. Skiva rädisorna tunt och strimla sedan morötterna med hjälp av en potatisskalare. Blanda sedan grönsakerna med bulgur och strö över lite flingssalt och chili flakes.
Servera med lax och önskar mängd chevré.
Mums Anna! 🙂
Jag brukar göra en liknande variant fast med ris, paprika, majs, gurka, sallad o creme fraiche o dill på laxen.
Tack för tipset, ska testa nästa gång.
Kram
Det lät också väldigt gott! Hamnar på min att-testa-recept-lista 🙂 Kram