Balkongfrukost.

 
 

balkongfrukost 001

 
 

I morse kunde jag äta frukosten ute på balkongen. Och himlen var blå och solen värmde trots att klockan inte ens slagit sju. Det där med att äta frukost ute, ja det kan vara bland det bästa som finns. Och dagar som dessa förstår jag min farfar som prick klockan åtta varje morgon äter sin frukost på altanen. Oavsett om det är 30 grader ute eller 20 minus och snö så sitter han där, med morgontidning, smörgåsar och kaffe. För att få bästa starten säger han och ja, farfar du har rätt. Att börja dagen med utomhusfrukost, det är det få grejer som slår.

 
 

balkongfrukost 002

 

balkongfrukost 003

 

balkongfrukost 004

 
 

Idag blev det proteinpannkakor till frukost. Just pannkakor finns det säkert tusentals recept på och alla är lika goda men detta receptet har liksom blivit en favorit hemma hos mig och kommer från en pojke jag en gång var tillsammans med. Pojken som hyrde en del av ett hus i Oslo och drömde om att bli personlig tränare och aldrig drack mjölk med en fetthalt över 1,5%. Han som också stekte dessa pannkakor varje gång jag var på besök och pannkakorna åt vi sedan på en solvarm altan då fåglarna kvittrade och hela dagen låg orörd framför oss.

 
 

Receptet? Ja det kommer här (till 2 st):

1 st banan

2 dl havregryn

2 dl vatten

1 dl proteinpulver i valfri smak

2 ägg

några droppar citronsaft

olivolja att steka i

 

Börja med att mosa bananen med en gaffel. Tillsätt sedan övriga ingredienser och rör till en jämn smet. Stek sedan pannkakorna (de blir ganska tjocka) i olivolja tills de fått färg. Servera med exempelvis keso, turkisk yoghurt eller kvarg och frukt/bär.

 
 

signatur

 
 

1 kommentar till “Balkongfrukost.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg