International street market.

 
 

streetfood 001

 

streetfood 003

 

streetfood 015

 

streetfood 005

 

streetfood 009

 

streetfood 004

 
 

Alltså, jag älskar det här. Just nu pågår International Street Market i stan och hela torget fylls med mat från alla världens hörn. Här finns spansk paella, tysk cürry wurst, franska croissanter, engelsk fudge, crépes och ofantligt mycket mer.

 

Jag mötte upp mina favoriter efter jobbet och strosade kullersten runt och fick hålla handen som skydd för den varma kvällssolen medan vi gick fram till stånd efter stånd och kikade på allt gott som erbjöds. Och vi fick ta två varv runt hela härligheten innan vi kunde bestämma oss för vad vi skulle äta. Jag? Jag åt spansk paella som doftade gott av saffran och smakade av chili och skaldjur. Och när vi satt på träbänkarna i solen med myllret från massa människor och doften av grekiskt, spanskt och thailändskt kändes det tamigtusan som om vi befann oss utomlands. Bästa känslan. Och när vi smakat av varandras mat och ätit upp och tagit ikapp det senaste medan vi spanade på folk tog vi ett varv till runt hela kalaset. Emil köpte italiensk gelato och jag föll som en fura för en crépe med socker och syrlig citron.

 
 

streetfood 011

 

streetfood 010

 

streetfood 007

 

streetfood 006

 

streetfood 002

 

streetfood 014

 

streetfood 008

 

streetfood 012

 

streetfood 013

 
 

Det är så fantastiskt härligt ,det där, att även om vi alla är tillbaka på jobb efter semestern, så kan vi njuta sommar! på bästa sätt ändå med sena kvällar och matmarknader och en känsla av grekland, spanien och frankrike på en och samma gång. Och innan vi vandrade hemåt var vi till och med sugna på ett glas rosé på uteserveringen men vi alla hade en del att förbereda inför morgondagen.
 
Så,

 

rosédrickandet sparar vi några dagar men matmarknaden alltså. Bor ni i eller i närheten av Uddevalla så måste ni besöka den (håller på fram tills på lördag).

 
 
signatur
 
 

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer till “International street market.

  1. Jag fullkomligt ÄLSKAR international street market! Frossar i allt gott som serveras och bunkrar upp med brittiskt ”riktigt” te. Härligt!
    Måste kolla upp när den kommer till Malmö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.