
Det där med att ha hemgjord sylt hemma, alltså. Så förbaskat gott! Inte nog med att det är enkelt att göra och gott att ha på gröten/i frukostfilen. Det är också väldigt skönt att veta exakt vad det innehåller och att det dessutom inte innehåller något tillsatt socker.
Seriöst så förstår jag inte varför sylt/äppelmos måste innehålla så ohyggligt mycket socker. Till min jordgubbssylt och mitt äppelmos tillsatte jag inget socker alls. Och resultatet? Minst lika gott och dessutom bra mycket nyttigare.
![]()
…och jag älskar dig för att du såklart gör egen sylt också! 😉 Pöss!!
😉 ♥
Åh herrejösse och kors din sylt måste ju vara jättesur!!! Jag gör också sylt själv (ja saft och inläggningar också för den delen) men jag måste ha socker i för annars tycker jag att det blir galet surt. Jag gillar om att ha gjort det själv, att inte där är en massa E-nr och sånt utan det är jag som har gjort det. Det är en härlig känsla!
Ja, att undkomma E-nr är en stor bonus!
Just äppelmos och jordgubssylt funkar bra utan socker – men skulle jag ge mig på exempelvis hallonsylt så får jag nog ösa på med sockret 😉
Duktig du är.. 🙂 Visst är det underbart med ”egna” sylter, safter och gurker 🙂 men hur får du det att hålla sig utan socker..som ju är en del av konserveringen ? Jag gör med mkt mindre socker än vad som anges i recept men måste då frysa sylten annars möglar den.. Kram
Jag häller upp sylten i små påsar och förvarar (precis som du) i frysen. En tinad påse sylt/mos håller sig ungefär 1 vecka i kylen och på den tiden har jag hunnit äta upp den innan den möglar 🙂 Kramar