Att bära reflex.

 
 

köket

 
 

Jag har hela dagen trott att det varit onsdag och stressat som en tok för att hinna med allt jag planerat i veckan. Och så slog det mig för någon timme sedan att det bara är tisdag. Bara tisdag och det innebär alltså en ”bonusdag” i veckan och så fantastiskt skönt det kändes, alltså.

 

Idag har jag, förutom att upptäcka den extra bonustimmen, varit effektiv på kontoret, lagat mat i form av lax och sedan gått en långpromenad iförd en tjock jacka med en liten liten reflexväst över. Det fick mig ungefär att känna mig som en jätte klädd i människokläder. Men reflexväst alltså. Jag går inte utan den på kvällspromenaderna nu. Jag vet inte hur många gånger den senaste tiden jag har fått hänga mig på bromsen för att en svartklädd person utan reflex bara tagit ett kliv ut på övergångstället. Jag menar, jag har själv blivit påkörd och därför kör jag extra försiktigt i stadstrafik. Men FÖR GUDS SKULL människor – bär reflex! Att vid den här mörka årstiden bara kliva rakt ut på gatan och tro att bilföraren ser er. Nej. Bilföraren ser er inte. Så bär reflex (ja helst väst) och stanna vid övergångsstället innan ni går över. Sunt förnuft liksom.

 
 

Och nu? Nu ska jag värma kvällens första kopp te, krypa upp i soffan och vila ögonen på något.

 
 
signatur
 
 

2 kommentarer till “Att bära reflex.

  1. Håller med! För jag svär åt alla de jag möter på min färd till jobbet varje morgon, som kryssar gatan tvärs över, utan reflex, cykellampor eller minsta lilla ljus! Blir tokig!
    Själv rustar jag mig med både reflexväst, reflex på pannband och byxor på kvällens löparrunda

  2. Att bära reflex är en billig livförsäkring! Själv har jag två snygga reflexer i min jacka och en reflexväst som jag har när jag cyklar i mörkret.
    Jag kan varmt rekommendera min lilla reflex-tassel, jättesöt är den! Köpt på designtorget. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg