Jag och mina listor, alltså.

 
 

julpynt

 

Bilder från Pinterest.

 
 

De personer som känner mig vet att listor är min bästa grej. Jag skulle till exempel aldrig kunna gå och handla eller resa iväg någonstans utan att ha skrivit handlings- eller packningslista. Samma sak är det på jobbet. Jag skriver en ”övergripande” lista med saker som måste fixas och sedan skriver jag även en ny liten lista för varje dag med saker som måste fixas under dagen.

 
 

Det är listorna som håller ihop mig, det är liksom det som får mig att fungera. Så nu i juletider är det inget undantag.

 

Men okej. Jag gör kanske inte listorna till julen för att komma ihåg, jag gör dem för att begränsa mig. Som med julpyntet till exempel. Om jag skulle gå in i en butik nu i juletider skulle jag förmodligen komma ut med kassar fyllda med både det ena och det andra och när jag kommer hem inser jag att jag inte har någonstans att placera grejerna. Eller så köper jag för många olika stilar. Jag menar, en dag kan jag vara supersugen på att julpynta med bara röda saker, en annan kanske med guld och den tredje dagen med bara naturmaterial. Ni förstår. Efter några dagar skulle min lägenhet se ut som en julpyntsaffär. Med lite av varje att erbjuda, liksom.

 

Så jag har gjort en lista. Gått runt i hemmet och tänkt ut vad jag behöver köpa, hur många av varje och i vilken stil. Står det inte på listan får det inte köpas.

 
 

Hå hå jaja. Jag får ju erkänna att såhär i skrift låter det som att jag är lite knäpp. Men det kanske jag är. Hur som helst tror jag att julpyntslistan kommer hjälpa mig i år att få ett perfekt julpyntat hem utan att ha köpt för mycket onödiga saker.

 

Vad som står på min lista? Väldigt blandat. Till exempel hyacinter, en adventsstjärna, en julduk, äkta fårskinn, lärkkvistar, en liten julgran och vackra julgranskulor.

 
 

Har du någon lista? Och i så fall: vad står det på den?

 
 
signatur
 
 

Rekommenderade inlägg

1 kommentar till “Jag och mina listor, alltså.

  1. Håller helt med dig, listor är livet 🙂
    Jag använder dem i arbetet och privatlivet, det blir liksom lite beroendeframkallande på ett positivt sätt. Utan min priolista på jobbet skulle inte mycket bli gjort, och hur ska jag annars veta vad som behöver inhandlas på Clas Ohlsson när man bara svänger förbi?
    Nää mer listor till folket säger jag!
    /Lars-Erik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *