Ikväll har jag en lugn kväll hemma. Dricker te, packar väskan och njuter egentid i soffan. Såg också den här bilden bland mina bilder och tänkte jag skulle dela med mig av ett recept. Det var efter öl- & ciderprovningen i lördags som jag och syster fick lite tips av kockarna på god asiatisk snabbmat. Resultatet? Löjligt gott.
Du behöver:
2 dl vatten
2 msk kinesisk soya
2 msk kycklingfond
2 msk honung
saften av 1 st pressad lime
3 cm färsk ingefära
2 tsk röd hackad chili
4 cm citrongräs
Glasnudlar
Fläskfilé eller kyckling i smala remsor
Röd paprika
Salladslök
Morot
Sockerärtor
Börja med buljongen. Skiva ingefära tunt och mortla citrongräs. Blanda sedan alltsammans i en kastrull och låt sjuda i ca 20-30 minuter på svag värme. Under tiden stimlar du grönsakerna och köttet. Börja med att steka grönsakerna snabbt i lite olja och salt (stek dem inte för mycket – de ska behålla sitt tuggmotstånd). Ta upp grönsakerna och lägg åt sidan medan du sedan steker köttet med lite salt/peppar. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och blanda sedan nudlar, kött och grönsaker. Sila och häll över den varma buljongen.
Servera med en klyfta lime. Vi serverade även en iskall Ginger Joe till och det var magiskt gott.
Mums, asiatiskt är ju så gott!! Kanske något att testa i helgen 🙂
Kram Nina
Det tycker jag absolut 🙂 Kram