Det fantastiska med att ha målat med L’Authentique.

 
 
lauthentique 002


 
 

Tänkte jag skulle förklara lite grann kring målningen av köket och att måla med kritfärg från L’authentique. Innan jag började måla hade jag läst inlägget som Emma skrivit kring färgen. Där beskriver hon det hela rätt bra.

 

Och jag är, liksom många andra, kär i material som ser levande ut. Det är inte för inte som jag älskar Kalklitir, släpar hem gamla plankor från skogen eller köper saker på auktion. Jag älskar det som ser mjukt, levande och lite slitet ut. Av denna anledning föll jag handlöst för L’autentique. Färgen som är sammetsmatt och mjuk och finns i allsköns möjliga färger.

 

Just färgen, nr 85 Turquoise är så himla snygg. Jag visste att jag ville åt det hållet och när jag, i somras, klev in i Modesto-butiken i Karlsborg och fick se färgerna målade på provbitar föll jag direkt. Jag har alltid varit svag för just turkost och denna stämde exakt överens med mina önskemål kring blandning mellan blått och grönt.

 
 

lauthentique 003

 

lauthentique 001

 

lauthentique 004

 
 

Sagt och gjort. Jag beställde hem färgen och i lördags var det alltså dags att börja måla. Efter att ha maskerat alla lister bestämde jag mig för att måla med pensel. Det ska nog gå lika bra att rolla på färgen, men jag ville vara på den säkra sidan och försöka få ett så levande material som möjligt: därav valet av pensel. Dessutom slukar en roller ganska mycket färg och eftersom jag bara hade köpt 1 liter visste jag inte hur mycket som skulle gå åt och om färgen ens skulle räcka till hela köket (runt 12 kvm). Men ja, färgen är extremt dryg. Tänk er samma konsistens som Dulce de Leche, ja det är nog bästa sättet att beskriva färgen. Och då kan ni tänka er att den gick utmärkt (faktiskt till och med föredrogs) att späda ut med vatten. Jag använde kanske 4 dl vatten till hela burken (1 liter) och det visade sig att jag kanske hade 1/4 av burken kvar med outspädd färg när jag var klar.

 

Den var, trots utspädningen, enormt täckande. Nu målade jag visserligen på vit grunt (alltid lättast). Men jag upplever att ett lager av färgen nog skulle ha täckt det mesta, även mönstrade tapeter. På det hela: en otroligt lättanvänd färg som är täckande, dryg och alldeles sammetsmatt när den torkat. Jag upplevde faktiskt att färgen blev aningens mörkare när den torkat (brukar ju vara tvärtom annars). Rekommenderar verkligen färgen och redan nu spanar jag efter andra väggar som jag också skulle vilja gå loss på.

 
 

Och just det ja, hyllorna. Ni är många som frågat vad jag ska göra av dem och om de är till salu. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu om de ska upp i köket, men annars åker de nog upp någon annan stans eller sparas – för de får fortfarande mitt hjärta att slå dubbelvolt av kärlek.

 
 

signatur

 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg