Alltså, om ni bara ska göra en sorts julgodis i år så är det detta ni ska göra. Tänk seg kola som smakar kraftigt av choklad, lite lakrits och med ett stänk havssalt över. Dör. Just kola och havssalt måste ju vara godaste kombinationen någonsin. Originalreceptet på denna kola hittade jag en gång i tiden hos Matplatsen. Förr har jag alltid även doppat kolan i mörk choklad, men i år ville jag hålla det enkelt och skippade det något kladdiga momentet. Resultatet blev minst lika bra och här har ni en kola att imponera vänner och familj med.
Recept:
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 msk kakao
0,75 dl turkisk peppar
havssalt
lägg grädde, socker, sirap, kakao och turkisk peppar i en vidbottnad kastrull. Låt koka upp och sjud till ca 120 grader (eller när det går att göra kulprovet. Häll i en bakplåtspapperklädd och oljad form (jag använde mig av 2 st brödformar). Låt stelna några timmar och stjälp sedan upp kolan. Strö havssalt över och skär sedan i lagom stora bitar.
Hej! jag älskar din blogg och avgudar dina bilder samt redigeringen. Så, jag har två frågor. Ett, jag är ganska ny med min systemkamera Nikon D5000, å hur gör jag bakgrunden blurrig som på bilden ovan? Två, vart och hur redigerar du dina bilder?