Middagstips.

 
 
soppa
 
 

OK, en varm soppa är kanske inte det första man är sugen på en solig sommardag, men denna vegetariska soppa känns fräsch, frisk och fullproppad med nyttigheter. Något som faktiskt är riktigt gott även varma sommardagar. Receptet är busenkelt och kommer här.

 

Till 4-5 portioner:

1 gul lök (hackad)

2st vitlöksklyftor (delade)

5st stora morötter (skivade)

2 dl röda linser

3cm färsk ingefära (skalad och delad i bitar)

1 burk kokosmjölk

vatten

1 buljongtärning (grönsaksbuljong)

Salt & Peppar

 

Börja med att fräsa gul lök och vitlök i lite olja i en stor kastrull. Lägg sedan i morötterna, ingefära, linser och fyll på med vatten så att allting täcks. Lägg även i buljongtärningen. Låt sedan koka tills morötterna blivit mjuka (ca 10 minuter). Ta sedan av kastrullen från plattan och mixa till en slät soppa med hjälp av en stavmixer. Häll i kokosmjölken och ställ tillbaka på plattan. Låt koka upp och smaka sedan av med salt och peppar.

Toppa gärna med lite färska örter och/eller rostade solrosfrön innan servering.

 
 
signatur
 
 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *