Boktips.

 
 
books
 
 

Just på hösten tycker jag det är så himla mysigt att krypa upp i soffan med en kopp te och en riktigt bra bok. Lade min senaste beställning av böcker på Bokus i förrgår och ser fram emot när de dimper ner i brevlådan. Nedan listar jag både böcker jag läst och sådana som jag är sugen på att införskaffa.

 

TID av Alex Schulman och Sigge Eklund – En bok som kort och gott handlar om tid och hur tiden varken är logisk eller kronologisk. En härlig bok där både Alex och Sigge delar med sig av personliga händelser och berättar med värme, glädje och ångest om sådant man själv känner igen sig i. Den här boken läste jag under semesterns lata dagar och kan varmt rekommendera den. Älskar speciellt den här delen av boken ”Om någon hade frågat hur länge jag satt där i väntrummet skulle jag kunnat titta på klockan och säga ”Fem minuter”. Det hade varit sant enligt klockan, men ändå falskt. I själva verket satt jag där inne i tre och ett halvt år.”

Omgiven av idioter av Thomas Eriksson – Började lyssna på denna som ljudbok när jag kom hem sent igår kväll. En bok som handlar om olika personlighetstyper och hur man lär sig handskas med dem på bästa sätt. Hittills har jag bara hunnit lyssna några kapitel, men boken som har stor igenkänningsfaktor, är humoristisk och lärorik på samma gång ser ut att bli en ny favorit hos mig!

Fladdermusmannen av Jo Nesbø – Den första delen i deckarserien om Harry Hole. Totalt finns 11 olika delar och jag har läst varenda en. Om jag bara fick tipsa om en enda deckarserie skulle det vara denna. Älskar sättet Nesbø skriver på och de olika delarna som på sitt sätt är fristående men ändå har en röd tråd.

Säker Stil av Ebba von Sydow och Emilia De Poret – Jag älskar kläder och mode men ibland blir jag inte riktigt klok på kombinationen min garderob + min kropp. En fladdrig långklänning känner jag mig fantastisk i medan jag tillexempel ser förskräcklig ut i ett par shorts. Oftast vet jag inte vad det är som gör att ett plagg sitter bra på kroppen medan ett annat, nästan lika dant, blir katastrof. Jag behöver hjälp med att hitta vad som passar min stil (och vad som ÄR min stil) och hur man bygger en bra basgarderob. Den här boken beställde jag i veckan och jag  hoppas den håller vad den lovar.

Driv av Phil Knight (originaltitel Shoe Dog) – En bok av grundaren till ett av världens idag största märken: Nike. Här berättar han om sitt 24-åriga jag som förverkligade sin ide till verklighet med hjälp av 50 lånade dollar. En framgångssaga och riktig inspirations-bok som jag verkligen tror skulle passa mig. Denna hamnar nog på nästa beställningslista.

Märkta för Livet av Emelie Schepp – Den första delen i thrillerserien om åklagare Jana Berzelius. Boken handlar om minnesförlust, mord och andra hemskheter. En riktigt bra deckare är det nästan inget som slår och jag beställde boken tidigare i veckan och ser fram emot att läsa den.

 
 
signatur
 
 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *