Tack.

 


 

Hej på er. Kikar in lite kort för att säga att jag sakta men säkert är på bättringsvägen och samt säga stort TACK till er, mina fina läsare, och alla som hört av sig till mig med Krya-på-dig-hälsningar.

Snart 1 vecka har gått där jag varit helt utslagen. KRISTALLSJUKAN är, med handen på hjärtat, bland det värsta som finns och ett tillstånd som jag inte ens önskar den värsta fiende. Att konstant må illa, inte kunna fästa blicken på något, tappa balansen helt och vara så yr så att man hellre funderar på att sätta en pistol mot tinningen än att stå ut en timme till. Det är fruktansvärt.

 

Just nu? Nu kan jag äntligen fästa blicken på något i ett par minuter. Men att se på TV, sitta vid datorn/mobilen eller läsa är fortfarande extremt svårt och inget jag gärna gör. Bäst mår jag när jag kommer ut på promenad och det känns på något sätt som att kristallerna ”stabiliseras” när man är i rörelse. Att i armkrok andas in frisk luft och gå ett par hundra meter tycks vara den bästa medicinen. Att ligga ner är värst och sitter jag upp känner jag mig konstant sjösjuk. Jag gör ett par speciella övningar varje dag för att påskynda läkeprocessen och även om övningarna är fruktansvärt obehagliga tror jag att de hjälper.

 

Jag hoppas kunna kika in till er imorgon igen. Nu ska jag vila och sedan be Fredrik ta mig under armen och ge mig ut på promenad.

 

 

3 kommentarer till “Tack.

  1. Hej Anna! Vad skönt att du är på bättringsvägen. Min man råkade ut för samma sak i mellandagarna. Inte roligt alls, men oj vad övningarna som han fick hjälpte. Först gjorde sjukgymnasten dem på min man för att visa mig hur jag skulle hjälpa honom hemma. Han fick inte ligga ner och sova på ett par dygn, för att kristallerna skulle rinna ner på rätt ställe. Min mamma fick helt andra övningar när detta hände henne och de hjälpte inte alls. Konstig grej det där och fruktansvärt att man blir så dålig. Kram på dig./Katarin

    1. Hej Katarina!
      Vad tråkigt att höra att både din man och din mamma råkat ut för kristallsjukan – oerhört obehagligt och en sjukdom jag inte önskar någon. Men precis som du säger kan rätt övning verkligen göra underverk. Jag har gjort ”epleys manöver” som jag fick beskrivet av en sjukgymnast för 3 år sedan när jag först drabbades. Övningen tycker jag hjälper – men det finns ju oerhört många att välja bland. Kanske finns det någon som är mer effektiv… Vet du vad övningen din man fick heter?
      Tack och kram!

  2. Hej igen! Min man fick samma övning som du. Precis som du skriver finns det ju en massa olika, men denna fungerade bra på honom. Det är säkert väldigt personligt vad som fungerar också. Hoppas det ger med sig snart så du kan komma igång med jobb och vi får se mer av dina vackra foton. Måste berömma dig för att du känns så genuint naturlig. Det är alltid roligt att läsa din blogg. Kram på dig./Katarina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg