Steel cut oats.

 

 

När jag och syrran var i New York (för snart 2 år sedan, hjälp vad tiden går fort!) så åt vi under några café-frukostar en havregrynsgröt som var så himla god. Den var liksom ”grövre” än vanlig havregrynsgröt och gav en otroligt härlig mättnadskänsla! När jag sedan kom hem från resan letade jag febrilt efter något liknande alternativ i butikshyllorna men fann ingenting som verkade likna denna havregrynsgröt. Testade boveteflingor, helt bovete, hirs, korngröt – you name it. Tänkte att jag kanske missförstått det hela och att det inte var havregrynsgröt vi ätit utan gröt gjort på något annat sädesslag…

Ända tills jag hittade den här förpackningen i butikshyllorna. Steel Cut Oats. Det står liksom på förpackningen ”trenden från Brooklyn” och redan då visste jag att jag hittat rätt. Att koka gröt på klippt havre är så fruktansvärt gott. Enligt anvisningarna på förpackningen kokar jag den 50/50 med mjölk/vatten och serverar helst med äpple, kanel och ringlad honung. Mums!

 

Så har ni inte testat denna frukostvariant ännu – löp och köp. Supergott!

 

 

2 kommentarer till “Steel cut oats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg