Under den ljusare, varmare delen av året får jag ett stort sug efter fräsch mat. Vill gärna äta (ännu) mer frukt och grönt och äter gärna sallader till lunch. För att jag ska bli ordentligt mätt och stå mig några timmar så behöver jag äta en matigare sallad med mycket nyttigheter. Just nu experimenterar jag i köket varje vecka och lagar den ena smaskiga salladen efter den andra. Just detta receptet gjorde jag för några dagar sedan och det blev riktigt gott så jag tänkte dela med mig. Önskar ni även att jag delar med mig av allt det andra jag testar så gör jag gärna det.
Sallad med matvete, mango och fetaost (ca 4 port)
2 dl matvete
1 dl fryst mango i bitar
1 dl granatäpplekärnor (jag använde frysta)
1 knippe färsk bladpersilja
2 st salladslökar
1/2 pkt fetaost
Saften av 1 citron
Bladspenat
Kidneybönor (1 förp)
Börja med att koka matvetet enligt anvisningarna på förpackningen. Tina sedan mango och granatäpple (om det varit fryst). Skiva salladslöken tunt och finhacka persiljan. Blanda sedan matvete med persilja, salladslök, mango, granatäpple, bladspenat, kidneybönor och citronsaft. Smula över fetaosten och servera! Salladen passar mycket bra till grillat, men kan även ätas precis som den är.
Jag läser gärna mattips 🙂 alltid kul med ny inspiration!