Recept – saffransgranola med vanilj.

 


 
5 dl havregryn
1 dl solrosfrön
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl linfrön
2 msk sesamfrön
1 pkt saffran (nästa gång tar jag nog dock 2 pkt för extra smak)
0,5 tsk äkta vaniljpulver
1,5 dl vatten
2 msk kokosolja
1 msk honung
ca 1 dl torkad frukt (jag använde mig av gröna russin, men gojibär är annars en favorit)
0,5 dl riven kokos

 

Börja med att koka upp vatten, kokosolja och honung tills allt löst sig och blandats. Häll sedan havregryn, frön, saffran och vanilj i en bunke. Höll över den varma vätskan och blanda ordentligt. Bred sedan ut sen smuliga massan på en plåt och rosta i mitten av ugnen, 170 grader, i ca 20-30 minuter. Rör om lite då och då och håll koll så granolan inte bränns. När granolan sedan känns ”torr” tar du ut den och blandar med riven kokos och torkad frukt. Låt svalna och servera till naturell yoghurt och du har den godaste frukosten du kan tänka dig!

 

 

1 kommentar till “Recept – saffransgranola med vanilj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg