Skogspromenad i pudersnö.

 

 

Alltså HUR fantastiskt väder har det inte varit idag? På väderprognosen på radio pratade om mulet i hela Västra Götaland men verkligheten utanför fönstret bjöd på klarblå himmel och sol. Och då rycker det i promenadnerverna må ni tro. Fredrik hade promenadplaner och inbokad syskontid med hans bror och först tänkte jag bara ta en lugnare promenad genom stan på egen hand men ångrade mig sedan och valde att pälsa på mig, packa en ryggsäck med kaffetermos, filt och kamera och ge mig ut på skogspromenad på egen hand. Åkte till ett naturområde ca 2 mil från stan som jag bara besökt en gång tidigare men som jag mindes som väldigt fint. Och jag mindes rätt. Efter 20 minuter på slingriga vägar parkerade jag bilen och mätaren visade på minus 5 grader och det var strålande sol och flera centimeter med pudersnö vart man än vände blicken. Magiskt!

Med vandringskängor på, en ryggsäck fylld av gott och extra kläder om det skulle behövas gav jag mig iväg. I drygt 2,5 timme promenerade jag snötäckta stigar och pulsade genom pudersnö medan jag då och då stannade upp för att insupa och föreviga magin. Sverige i vinterskrud är fantastiskt vackert och jag är så glad för dagar som dessa; som bjuder på snö, minusgrader, sol och kvalitetstid i skogen. Medan jag promenerade varvade jag den dämpade, snötyngda tystnaden med ljudet av P3 Dokumentärer i lurarna. En härlig mix och strax innan jag kom tillbak till bilen slog jag mig ner i solen och avnjöt frukt, kaffe och småkakor. Bästa belöningen efter timmar av promenad i benen.

 

När jag sedan kom hem var jag rosig om kinderna och trött i kroppen och jag värmde mig genom att laga kålsoppa med frikadeller sittandes i mjuka kläder. En fantastisk söndag, om jag får säga det själv och strax ska den avslutas med middag och några avsnitt av Bron tillsammans med Fredrik. Hoppas du haft en lika härlig dag som jag ♥

 

 

Rekommenderade inlägg

6 kommentarer till “Skogspromenad i pudersnö.

  1. Åh, det låter verkligen underbart! Håller med dig, Sverige med snötäckta granar, magiskt solljus och det knarrar under skorna. Vad mer behöver man liksom?:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *