Uppdatering: ryggen.

 

 

Alltså, det här med ryggont (eller kroniskt ont i övrig kroppsdel förövrigt) är fruktansvärt jobbigt. Nu kan jag aldrig jämföra min smärta med någon annans, men fy tusan vad det tär på krafterna att gå runt och ha ont mest hela tiden.

Smärtan i min bröstrygg påverkar mig i allra högsta grad och just nu har jag svårt att ta djupa andetag då smärtan i bröstryggen gör ont när lungorna expanderar. Sjukt störande. Var faktiskt hos läkaren igår och fick en remiss till röntgen. Tänkte jag skulle kika upp det och förhoppningsvis utesluta något problem med kotor och diskar. Med tanke på att någon röntgen aldrig gjordes i samband med min trafikolycka för 4 år sedan så känns det bra att kolla upp… Förhoppningsvis kommer jag iväg på röntgen redan nästa vecka och nu på fredag har jag också en massage inbokad som förhoppningsvis kan göra saker och ting lite bättre. Men ja, att ha ont? Det är fasen inget skoj…

Annars då? Jo jag tänkte ägna kvällen åt att stretcha ryggmusklerna något och sedan bara slappa i soffan. Det blir fint det. Vad gör du ikväll?

 

 

Rekommenderade inlägg

3 thoughts on “Uppdatering: ryggen.

 1. Hej Anna, jag känner igen smärtan du beskriver, med andningen.
  Jag har även ont i min nacke.
  Var hos en kiropraktor som hittade låsningar i min rygg som hon kunde ta bort, mitt emellan skulderbladen.
  Fick stretchövningar, som är så sköna, jag riktigt känner hur jag tänjer ut senor och muskulatur.
  En som vi kallar gasen, då sitter du på golvet med lätt böjda ben, tar höger hand och fattar runt vänster fots utsida, korsar alltså. Sen gasar du med foten till du känner att det börjar dra mellan skulderbladen. Är man vig kan man få sträcka benet mer rakt. Och testa att flytta handen på foten och hitta olika ställer att stretcha på skuldrorna. 15 Sek/ 3ggr Och så byter man sida. När det är ont blir det ont/skönt att just stretcha så tycker jag. Kan göra det flera ggr om dan just därför. Kanske den kan vara skön för dej också! Hoppas😊

  1. Hej Linda,

   Tack snälla för din kommentar. Är bekant med övningen som du kallar “gasen” (underbart namn!) och gör den titt som tätt. En väldigt skön övning som avlastar något under sekunderna jag utför övningen. Dock inget som “hjälpt” mig att bli bättre, men visst går det alltid att bli bättre på stretch och rehab (och sitter problemet muskulärt är det i stort sett det enda som hjälper). Jag tror ju att mina problem sitter i musklerna, men känns ändå skönt att kolla upp ryggraden för att (förhoppningsvis) kunna utesluta det.
   Men fram till röntgen och besked så stretchar jag gärna och kör “gasen” 🙂

   Tack snälla för tipset och hoppas att vi (båda två) snart blir bättre i ryggen 🙂 Kram

 2. Jag förstår dig! Har du kollat in MoveU_official på Insta? De har många bra övningar och allt handlar om att ta tag i roten till problemet och inte bara behandla symtomen. Hoppas det blir bättre!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *