DUAM SIM – så förenklar det telefonlivet.

 

 

I och med att jag började min nya tjänst som Social Media Manager så fick jag även en arbetstelefon. Och här fick jag möjligheten att välja vilken telefon jag önskade och ni som följer mig vet att jag stått i valet och kvalet mellan iPhone, Huawei och Samsung. Men då jag haft en Huawei de senaste 3,5 åren så var valet ganska enkelt; klart jag skulle fortsätta med det! Valet grundades även på möjligheten för Dual Sim (som Huawei rankas som bland de bästa i världen på). Dual Sim innebär alltså att du kan ha 2 SIM-kort i samma telefon. Ultimat när man behöver ha en arbetstelefon och inte orkar släpa på 2 stycken telefoner varje dag (arbetstelefon + privat telefon). Med Dual Sim kan du alltså använda telefonen precis som vanligt och ha 2 stycken SIM-kort aktiverade samtidigt. SÅ SMART!

 

 

Det fungerar helt enkelt så att det finns 2 stycken fack i telefonen för de båda SIM-korten. Ett utav SIM-korten blir ditt “primära” kort som används vid mobildata (när du inte har WiFi tillgängligt) men båda SIM-korten fungerar att använda vid telefonsamtal och sms/mms. Funktionen vid samtal/sms är hur smidig som helst. Jag skriver helt enkelt mitt sms (eller knappar in ett telefonnummer) och väljer sedan vilket SIM-kort jag önskar skicka/ringa ifrån. På så sätt kan jag enkelt styra privata sms/samtal och arbetsrelaterade konversationer. Fantastiskt! Jag tror också (om jag inte är helt ute och cyklar) att man kan ställa in perioden då SIM-korten är aktiva, om så önskas. Till exempel skulle jag kunna ha mitt SIM-kort för arbetestelefonen avstängt under kvällar, helger och semestrar och på så sätt undvika att bli stört i arbetsrelaterade saker när jag är ledig. Vid inkommande samtal/sms syns också till vilket nummer avsändaren kontaktar mig. På så sätt vet jag redan i förväg om det är ett arbetsrelaterad eller privat samtal som väntar. Väldigt smidigt för mig som annars kan tycka det är läskigt med telefonsamtal när jag inte vet vad den som kontaktar mig vill, haha.

Hur som helst. Telefonen fungerar annars precis som vanligt och det är en kontaktlista man arbetar med för båda SIM-korten och appar/inlogg och liknande styrs oberoende av SIM-kort.

Denna lösning var jag ganska dåligt insatt i innan jag började kika på arbetstelefon och har tidigare avstått arbetstelefon då jag inte orkade släpa på 2 telefoner eller med rädsla att vara tillgänglig 24/7 via arbetstelefonen. Men med Dual Sim känns allting supersmidigt. Så tips tips tips! för dig som önskar möjligheten till två SIM-kort (perfekt också om man reser mycket och behöver köpa tillfälliga kontantkort på destinationen. Då har du bara kvar ditt “vanliga SIM-kort” och kompletterar med det nyinköpta, smart).

 

 

Och ja, telefonen i övrigt då? Jag älskar den! Tycker personligen att Huawei har det mest lättnavigerade Android-systemet och telefonen är väldigt smidig och Leica-kamerorna tar fantastiska bilder, perfekt för mig som är fotogalen. Att den har ett lagringsminne på 64GB gör saken bara ännu bättre. Så två tummar upp för Huawei P10 och Dual Sim.

 

 

Rekommenderade inlägg

One thought on “DUAM SIM – så förenklar det telefonlivet.

  1. Spännande! Men har Huawei uppdaterat sitt Bluetooth? Jag hade en Huawei p8lite som jag älskade,men sen köpte jag ett Garmin Vivosmart HR armband samtidigt som jag bytte bil till en med möjligheten att koppla upp telefonen till bilen.Men Huawei klarade inte att ha 2 Bluetooth anslutningar samtidigt,blev så stökigt att koppla om varje gång jag skulle köra bilen(är ju lixom smidigt att slippa hålla i telefonen i bilen om det ringer) så det slutade med att jag bytte till en Sony Xperia XA1 , den här oxå dubbla simkort men den ena slotten måste man använda till minneskortet 🤔 Hur funkar det med din Huawei? Saknar Huawei 💕
    Varma Styrkekramar till dig 💕

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *