Tips till fredagsfikat: världens godaste kladdkaka!

 

 

För några veckor sedan bakade jag kladdkaka och (ärligt talat) finns det ibland inget godare. Visst; kanelbullar slår i min mening ALLT fika, men kladdkaka är på snudd till vansinnigt gott, det också. Personligen tycker jag ”less is more” när det kommer till denna kladdiga goding och håller mig gärna till grundreceptet. Vet att många är överförtjusta i att slänga i chokladbitar, ringla på kolasås eller någon ganache. Men nej, jag tycker bara det blir alldeles för mycket och på tok för sött (kladdkaka är ju galet sött redan som det är).

Hur som helst. Om någon är sugen på fredagsfika tänkte jag dela med mig av mitt paradrecept. Det är, enligt mig, det perfekta receptet på kladdkaka som är sådär seg i kanterna och lagom kladdig i mitten.

 

Till 1 kladdkaka behöver du:
2 ägg
3 dl socker
1½ tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1½ dl vetemjöl
100 gram smält, avsvalnat smör

Rör ihop ägg och socker med en sked. Blanda alla de torra ingredienserna. Sedan rör du ihop ägg/socker blandningen med de torra ingredienserna. Häll sist i det smälta margarinet. Häll smeten i en smord form (ca 20cm i diameter) och grädda i mitten av ugnen, 160 grader, i ca 30 minuter. Håll noga koll på kakan, när den börjar ”sjunka” i mitten och du kan provsticka kakan precis när den börjar stelna är den perfekt (kom ihåg att kakor likt dessa alltid efterbakar något när du tagit ut dem ur ugnen, så ta hellre ut dem lite för tidigt än lite för sent).

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *