I annonssamarbete med KitchenTime

Sommarens godaste drink – och en rabattkod på snyggaste kristallglasen!

 

 

En solklar favorit bland drinkarna just nu och kanske sommarens godaste är Grapefruktbellini med rosmarin. Drinken har nästan blivit min signaturdrink och jag har bjudit på den såväl på middagar som på Babyshower och midsommarfirande. Den är festlig, enkelt att göra och smakar lite vuxet med såväl rosmarin och grapefrukt bland ingredienserna. Den smakar dessutom lika gott utan alkohol så denna drinken passar alla! I helgen så bjöd jag syrran på denna drink medan vi åt egenplockade jordgubbar och laddade upp inför VM-matchen på tv.

Drinken serverade jag också i supervackra kristallglas. Glasen är från min (sedan länge trogna) partner KitchenTime som nu lanserat en egen serie med snygga kristallglas (rödvinsglas, vitvinsglas och champagneglas). Glasen är otroligt prisvärda, men andas verkligen exklusivitet då de har en bra tyngd och ligger fint i handen! Dessa kommer jag absolut att servera såväl drinkar som bubbel och rosé ur i sommar – så himla festligt! Och som vanligt när jag gör ett samarbete så har jag självklart en rabattkod till er godingar. Om ni anger rabattkoden KTGLAS20 får ni 20% rabatt på dessa kristallglas. Bra va?! Rabattkoden gäller till och med 4 juli.

Grapefruktbellini med rosmarin (till 4 st drinkar):
12 cl sockerlag med rosmarin (se recept längre ned)
4 dl grapefruktjuice
1/2 flaska alkoholfritt bubbel
12 cl ljus rom (kan uteslutas för alkoholfri drink)

Blanda alla ingredienser, häll upp i glas och toppa med en kvist rosmarin.

Sockerlag med rosmarin:
1,5 dl vatten
1,5 dl strösocker
5 kvistar färsk rosmarin

Koka upp vatten och socker till sockret löst sig, lägg i rosmarin och låt koka ytterligare 5 minuter, låt svalna.

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.