Smultronställe – Uppgrenna Naturhus.

 

 

Alltså, wow vilket smultronställe detta är! UPPGRENNA NATURHUS. Syrran och hennes kille snubblade över detta fantastiska växthus redan förra året och efter att ha sett det florera lite på sociala medier var jag naturligtvis mycket ivrig för att också spana in det i verkligheten.

Sagt och gjort. Jag och mamma gick upp tidigt och körde den dryga timmen i bil tills vi hamnade norr om Gränna där växthuset ligger. Likt ivriga pensionärer (som ofta är ute i mycket god tid) var vi också tidiga denna dag och fick sitta i bilen och vänta utanför i 20 minuter innan stället öppnade, haha. Men fördelen med att vara först är att man oftast får några minuter att i lugn och ro strosa runt och titta, fotografera och även knipa de bästa platserna. Så var även fallet denna dag. Och alltså; OJ vad vi njöt! Inne i växthuset trängs olika sorters tomater, pumpor, citrusfrukter och blommor och det doftar sött från såväl fikonträd som träd fyllda av mogna persikor. Överallt slingrar sig också vinrankor och flera humlor surrar runt, överlyckliga av den enorma flora som ryms inom dessa fyra väggar. Jag och mamma var lika lyckliga som humlorna och gick förundrat runt och tittade, kände och doftade på allt. Så himla mysigt! Att befinna sig omgiven av prunkade växter är som balsam för själen! Något annat som är balsam för själen är gott kaffe och gofika.

I kafét säljs mycket ekologiskt och utbudet är helt vegetariskt (och även delvis vegansk). Jag och mamma beställde in en surdegssmörgås med tsatsiki, en brownie och en sockerkaka med kola och lingon. Sedan delade vi på allt medan vi drack flera koppar kaffe och pratade om allt från poddar, barnuppfostran och husköp. En fantastisk stund i en helt magisk miljö ♥

 

 

Rekommenderade inlägg

4 thoughts on “Smultronställe – Uppgrenna Naturhus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *