Tips från Prag #003 – Café Letka.

 

 

Ett av de allra första tipsen jag hittade i min research inför Prag var CAFÈ LETKA. Ett halvbohemiskt café i utkanten av stadskärnan som är välbesökt såväl på vardagar som helger – jag förstår varför! Efter en lång promenad i den friska morgonluften kom vi fram till detta café som ligger lite i skymundan och vars entré är lite mystisk och från början tror man att man gått fel, men när man öppnar den enorma innerdörren öppnas ett rum upp som badar i ljus och du är framme. Café Letka är (i min smak) helt perfekt och ungefär såhär skulle jag vilja inreda halva mitt hem – eller framför allt ett charmigt uterum. Möbler med patina som möter råa väggar i betong är så vansinnigt vackert och här hade de verkligen ansträngt sig för att skapa en miljö som man blir helt förälskad i. Bara miljön gör det värt ett besök, men även maten. Vi gick hit för frukost och fick välja från deras brunch-meny. Då både jag och Emilie är förespråkare för konceptet ”sharing is caring” beställde vi in två rätter som vi delade på. Det första var en rostad surdegstoast toppad med äggröra, parmesan och tryffelolja. Alltså – förstår ni så gott! Det andra var en tjeckisk specialitet; rispudding. Det var som en kall slags gröt som var sådär lagom söt och toppad med rostade pumpafrön, aprikoser och ätbara blommor. Överraskande gott faktiskt och även hur vi försökte klura ut VAD den var gjord av kom vi inte mycket längre än att vi gissade att den ”lila färgen” kom från att man kokat svart ris. Väldigt gott, hur som helst.

 

Till detta beställde vi även in te på ingefära och citron, cappuccino och hemgjord rasberry lemonade. SÅ gott! Sedan satt vi länge och åt, berömde maten i vanlig ordning och planerade dagen. Rekommenderar verkligen ett besök på Café Letka. Varför inte testa deras populära brunch de har på helgerna? Då behöver man nog boka bord – stället är inte stort (rymmer kanske 20 personer) och väldigt poppis bland stadens hipster.

 

 

Rekommenderade inlägg

3 thoughts on “Tips från Prag #003 – Café Letka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *