Nya köket – Före- och Efterbilder!

Äntligen har det blivit dags för mig att visa lite före- och efterbilder på köket. Själv är jag sådär löjligt nöjd över resultatet och vill bjuda hem på prick alla jag känner för att laga mat, dricka rödvin och baka kladdkaka inpå småtimmarna. Utöver att ha en annan design är det nästan obehagligt skönt med ett nytt kök. Fräscht, fungerande, med smidiga funktioner och finesser. Och diskmaskin, herregud. Diskmaskin. Jag vill i samband med detta inlägg passa på att tacka världens bästa hantverkare från SUNNINGENS BYGG. Alltså, vilka fantastiska killar! De gjorde jobbet bättre än förväntat och Fredrik som håller i spakarna på företaget är verkligen en riktig pärla. Vi hade flera möten innan renoveringen för att säkerställa att allt skulle bli perfekt och grabbarna på detta företag är så otroligt skickliga. Nu är detta inget samarbete, men vet att jag själv hade svårt att hitta en bra totalentreprenad-firma så därför vill jag gärna rekommendera SUNNINGENS BYGG till alla er som går i bygg- eller renoveringstankar. Jag är så himla nöjd! De tog han om allt från att riva köket, forsla bort allt skräp, sätta det nya köket på plats med snickare, elektriker, VVS-montörer och allt vad det innebar. Utöver att vara extremt professionella hela bunten var de också fasligt trevliga – sådant är alltid ett extra plus i kanten. Ingenting var omöjligt att lösa och killarna gjorde ett så himla, himla fint jobb. Ska vi ta en titt? Jag tycker då det.

 

Jag har försökt fotografera köket i samma vinklar så ni tydligare ska se skillnaden mellan ”före” och ”efter”. Härifrån ser vi tydligt det gamla köket. Hur platsbyggda (sneda!) stommar hade olika luckor, avsaknad av luckor och diverse skavanker. Mycket ”dolt” utrymme i det gamla köket kunde inte användas och planlösningen var inte alls den bästa. I det nya är allt enhetligt och såväl kyl/frys som diskmaskin är ”inbyggt” för att skapa en fin helhet.

Den turkosa färgen jag haft på väggarna har gjort sitt och just nu är köket vitt. Funderar dock på att måla i en grå/beige kalkfärg här, hmm..

Är kär i lösningen med bänkskiva/väggskiva istället för kakel. Otroligt snyggt och smidigt att montera och även att hålla rent. Hela köket (utom spis/ugn) är från IKEA.

Genom att ta bort de två högskåpen närmast fönstret fick jag in mycket mer ljus i köket. Tips för alla er där ute som planerar och ritar kök – lämna ytor vid fönster öppna!

Här ser ni lite de platsbyggda hyllorna i det gamla köket. Snett och opraktiskt på många sätt och vis. Systemet från IKEA som jag har nu är så himla smidigt med utdragbara lådor och specialfack.

 

Ja, lite bilder från det nya köket och jag lovar att ni kommer få se mycket mer i framtiden. Jag är i alla fall snuskigt nöjd med resultatet.

 

 

Rekommenderade inlägg

5 kommentarer till “Nya köket – Före- och Efterbilder!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *