Den nya färgen i köket – Lady Minerals #1623 Marrakesh

 

 

Redan innan jag påbörjade köksrenoveringen hade jag en färgskala i åtanke. En färgskala som skulle vara jordnära, varm och mjuk. Att enbart använda mig av en gråskala från svart till vitt är vackert, men inte min stil. Därför tyckte jag den vita färgen i köket kändes väldigt kall, opersonlig och detta ville jag ju såklart ändra. Jag älskar ju strukturen av kalkfärg och har målat med Kalklitir i vardagsrummet i en vacker betonggrå nyans. Men i köket, i köket ville jag ha något varmare.

 

 

Fick många rekommendationer kring Jotun’s serie Lady Minerals och som ni redan läst var det ett ganska spontant beslut vilken kulör jag skulle välja då jag gjorde valet på sisådär 13 sekunder. Valet? Nummer 1623 Marrakesh. Och alltså, herregud. Jag är kär! Nyansen är på pricken samma som på de dammiga gatorna i den Marockanska staden och exakt den nyans jag eftersträvade.

Jag målade med väldigt korta penseldrag för att få fram den ojämna strukturen som jag ville. Färgen var väldigt tjock och jag kan ju säga att med träningsvärk i armarna efter ett pass på gymmet blev jag ordentligt svettig efter att ha målat, haha. Då färgen också är väldigt tjock får man räkna med att det går åt mycket mer än vad man tror. Jag köpte 3L, något som jag trodde var alldeles för mycket, men som visade sig precis räckte till.

Hur som helst. Jag är galet nöjd och känner mig nästan lite nyförälskad varje gång jag kliver in i köket. Detta var verkligen pricken över i:et i mitt nya kök och jag kunde inte varit nöjdare med mitt impulsköp.

 

 

Rekommenderade inlägg

9 kommentarer till “Den nya färgen i köket – Lady Minerals #1623 Marrakesh

  1. Wow så snyggt! Bra val och jag förstår att du trivs med det. Får jag fråga var det fins vinstället kommer ifrån?
    Njut av helgen!

  2. Men åh, så snyggt! Jag är ju en mycket vit människa när det kommer till väggar men detta har du fått så otroligt snyggt! Du skriver att du målat med korta penseldrag, har du kört korsvis, rakt upp och ner eller huller om buller? Väggen känns SÅ levande och inte platt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *