Kanelrostad bovete – den perfekt toppingen!


 

För ca 1 vecka sedan åt jag ju frukost på LE Gbg (läs mer om det HÄR) och då jag är allergisk mot nötter och mandel bytte de ut en del av toppingen till deras hemgjorda kanelrostade bovete. En tugga och jag var såld! Det var knaprigt, krispigt, sött, fullt av fiber och smakade av pudrig kanel. Bästa tänkbara toppingen på såväl smoothiebowls, yoghurt och gröt. Så när jag kom hem googlade jag fram ett recept på att göra detta själv och vet ni? Det var busenkelt! Så köp nu hem lite bovete och gör en laddning. Perfekt att ha i skafferiet.

Du behöver:
3 dl hel bovete
2 msk ekologisk kokosolja
3 msk äppelmos (helst osockrat, Urtekram har en bra variant)
1-2 tsk kanel

Börja med att smälta kokosoljan. Blanda sedan i äppelmos och kanel och rör till sist i bovetet. Bred sedan ut på en plåt och rosta i mitten av ugnen, 200 grader i ca 20 minuter. Låt svalna och förvara sedan torrt.

 

 

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer till “Kanelrostad bovete – den perfekt toppingen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *