Recept – grönkålssallad med äpple och falafel.

 

 

Så roligt att ni var flera stycken som kommenterade det här inlägget (LÄNK) och ville jag skulle dela med mig lite av tips och idéer kring kost och framförallt recept. Tycker ju (som ni flesta antagligen vet vid det här laget) att mat är fasligt trevligt och ett ämne jag kan prata i timmar om.

Men, idag ska vi inte prata så mycket utan jag ska dela med mig av min ”paradrätt” för tillfället. Grönkålssallad med äpple och falafel. Tar inte mer än 10 minuter att svänga ihop och då får du en måltid som är näringsrik, mättande, fylld av vitaminer och otroligt god.

 

Du behöver (till 1 portion)
6-8st falafel (här fuskar jag och köper färdig. Såväl Findus som Garant har goda varianter)
1/2 st äpple
2 stora kvistar/stjälkar grönkål
1/2 citron
2 msk hummus (färdig eller egengjord, välj själv)
1 bit fetaost
1 msk naturella solrosfrön
flingsalt

 

Börja med att rosta solrosfröna i en het panna i ca 1-3 minuter, skaka lite då och då och passa så att de inte bränns. Lägg sedan undan för att svalna. Under tiden värmer du falafeln (i mikro, ugn eller stekpannan) och hackar äpple i små bitar. Dra sedan loss grönkålsbladen från stjälken och riv sönder i mindre bitar. För att grönkålen ska bli mjuk, mer lättsmält och få fram ännu mer smak brukar jag ”massera/ knåda” grönkålen med händerna ett par gånger så att den släpper lite vätska, blir ännu mer mörkgrön och mjuknar. Hett tips! Blanda sedan grönkål med äpple och pressa över citronsaften. Strö över en nypa salt och solrosfrön och toppa sedan med falafel, hummus och fetaost.

 

 

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “Recept – grönkålssallad med äpple och falafel.

  1. Låter väldigt gott 🙂 och ett stort plus för den snabba tillagningen. Gillar mat som är enkel och har fastnat för falafel med gröna linser, fetaostsås och sallad 🙂

    1. Oh, det receptet med falafel lät ju också otroligt gott! Håller med dig, extra plus för snabb tillagning 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.