Tjejweekend på Hotel Eggers.

Under fredag-lördag spenderade jag 24 fantastiska timmar i Göteborg tillsammans med mamma och Linn. Jag ville ta med dem på en liten weekendresa och då mamma fått i present att gå på champagnelunch i Göteborg passade vi på att även ta in på hotell och unna oss lite lyx.

Vi bodde på HOTEL EGGERS (LÄNK) och jag måste erkänna att även om jag passerat hotellet hundratals gånger har jag faktiskt aldrig varit inne i det, vilket är himla synd insåg jag denna helgen. Hotellet ligger så centralt man bara kan komma med krypavstånd till såväl centralstation, spårvagnar, shopping och restauranger och det anrika hotellet är otroligt vackert. Interiören är excentrisk och här blandas sammetsfåtöljer i leopard med tunga gardiner, gröna växter, marmorbord och franska rottingmöbler på terrassen. Otroligt vackert i all sin mix.

Vi anlände under eftermiddagen och checkade in på vårt vackra rum som gick i tonerna blått och grönt och som hade magisk utsikt över centralstationen och myllret utanför. Efter vi checkat in korkade vi upp en flaska bubbel och medan vi spelade musik och fixade ordning oss inför kvällen tog vi ikapp tid som saknats oss och skrattade tills vi låg dubbelvikta. Älskar min mamma och min syster för att de är ärliga, omtänksamma, roliga och lite (eller ibland ganska mycket) knasiga. Efter en flaska bubbel gick vi ut på stan för en drink i kvällssolen innan vi promenerade tillbaka till hotellet för att äta middag.

Och ja, middagen! Vi fick bord ute på den solvarma terrassen och marmorbord, fransk rotting, palmer och fransk musik som spelades ur högtalarna fick oss att tro vi var på franska Rivieran. Vi beställde in iskallt vitt vin och mumsade glatt på nybakat bröd med vispat smör innan varmrätterna kom in. Vi åt rödtunga och hälleflundra och det fullkomligt smälte i munnen, otroligt gott! När vi sedan ätit upp drog regnet in över Göteborg och till smattrandet på rutorna och doften av blöt sommarasfalt beställde vi in alla efterrätter de hade på menyn och avrundade kvällen på bästa tänkbara vis innan vi gick upp till rummet och sov fantastiskt gott bland mjuka lakan.

Morgonen därpå vaknade vi tidigt och gjorde oss redo för en dag på stan genom att äta en riktig dunderfrukost (se fler bilder HÄR) och planera vad vi skulle shoppa först. Det centrala läget på hotellet är verkligen optimalt för en dag på stan och vi hann med såväl champagnelunch, shopping och iskaffe innan det var dags att hämta upp väskorna på hotellet, checka ut och rulla hemåt igen.

Men ja, letar ni efter centralt, charmigt och dekadent boende i Göteborg så kan jag verkligen rekommendera Hotel Eggers.

 

 

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer till “Tjejweekend på Hotel Eggers.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *