Hemgjord ramen (nudelsoppa)


 

Denna vecka är vi ju som sagt inne i ”slutproduktion” och jag kommer spendera ungefär 15 timmar om dagen på kontoret för att hinna få klart allt innan tryck. Hektiskt, men är man förberedd på det så fungerar det ganska bra.

Hur som helst, nu var det inte jobb jag skulle prata om utan Ramen. Denna asiatiska nudelsoppa som är vansinnigt god att äta när den är gjord av proffs, men det går minst lika bra att göra hemma, det är inte alls svårt. Jag gjorde den i helgen och har nu som matlådor i veckan. Tips om ni ska göra i matlådor, skippa att lägga i spenatblad och nudlar från start (de blir gärna överkokta då) utan lägg i okokta nudlar och spenat i matlådan innan ni värmer det i mikron (nudlarna blir klara på ca 2 minuter när du kör mikron på full effekt).

Till 4 portioner:
1,5 liter vatten
3 buljongtärningar
1-2 tsk sambal olek alt. sriracha chilisås
1-2 dl kimchi
300g kycklingfilé, strimlad
6 st champinjoner, delade i kvartar
4 nävar bladspenat
4 ”block” äggnudlar
2st salladslökar, strimlade
Böngroddar
Sesamolja

Koka upp vatten och buljong i en kastrull.  Under tiden steker du svampen lätt. Tillsätt sedan sambal olek (alt. sriracha), kimchi och champinjoner och låt ”koka ihop” i ca 20 minuter. Under tiden steker du kycklingfilén. Lägg sedan i kyckling och låt koka i ytterligare 10 minuter. Smaka av med ev. salt, peppar och mer sambla olek/ sriracha . Lägg sedan nudlarna och en näve bladspenat i varsin skål och häll över nudelsoppan. Låt stå i 2-3 minuterna tills nudlarna blivit mjuka.  Toppa med salladslök, böngroddar och droppa över lite sesamolja. Klart!

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *