Borough Market, London.


 

Vistelsen i London gick ju oerhört fort. Typ 48h spenderade vi i staden och även om det inte är många timmar så hann vi ändå med väldigt mycket trevligt. Under fredagen strosade vi runt (stegräknaren visade på 27.000 steg vid dagens slut) och medan vi var påväg från Tower Bridge till Tate Modern passerade vi av en slump Borough Market. Och alltså HERREGUD vilken fantastisk marknad!! Marknaden är Londons äldsta (och i mina ögon absolut bästa) matmarknad och här finner du verkligen allt du kan tänka dig. Marknaden ligger belägen i trånga gränder och under järnvägsbroar där tåg passerar vilket får det att skallra ordentligt och som skapar en typ ”Harry-Potter-känsla” som känns supermysig. Att råka hamna på den här marknaden var det bästa vi gjort. Här finns färsk fisk, grönsaker, kött, ostar, kryddor, bakverk, färdiga maträtter, blommor och ja… allt! Vi var i himmelriket – jag älskar, älskar, älskar sådana ställen! Tyvärr var vi inte superhungriga (hade precis smällt i oss en frukost nog för en hel armé) så några matinköp blev det dessvärre inte. Men vi kunde inte låta bli att köpa en brownie att dela på (dog så god!) samt köpa med oss några spännande kryddblandningar hem.

Ja, alltså, wow! Besöker ni London så bara MÅSTE ni strosa förbi denna marknad som är öppen måndag-lördag och där bästa dagarna för att besöka marknaden är onsdag eller torsdag (då är utbudet komplett och det är inte lika mycket folk som på helgen). Även området runt marknaden kryllar av bra restauranger och caféer – ett mysigt sådant är bland annat 26Grains.

 

 

Rekommenderade inlägg

5 kommentarer till “Borough Market, London.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *