Tjuvstartar julen! Recept på världens godaste saffranskladdkaka.

Hej på er! Denna fredag är jag ”ledig” och utöver att ha fotograferat lite material hit till bloggen och redigerat en del andra bilder så har jag faktiskt varit helt ledig. Så himla skönt! Ville pigga upp mig och detta gråa novemberväder lite så jag bestämde mig imorse för att tjuvstarta julen. Med detta bestämt åkte jag till den lokala blomsterhandlaren och köpte blommor o pynt som jag sedan har pysslat med här hemma. Och så har jag spelat julmusik och bakat saffranskladdkaka! Alltså denna kaka är helt sinnessjukt god och gillar man saffran som jag gör så är den rena rama drömmen att stoppa i munnen. Gudars så gott! Enkelt är det också och går knappt att misslyckas med. Så vill du bjuda på något gott i helgen eller till kommande adventsfika så kan jag varmt rekommendera denna. Till kakan så serverade jag björnbär och avrunnen naturell yoghurt (låt naturell yoghurt rinna av i 1-2 timmar i ett kaffefilter). Så gott med den neutrala yoghurten och friska björnbären till den annars väldigt söta kakan. Receptet? Kommer här:

Till 1 kaka
1 gram saffran (2st paket)
100 gram smör
100 gram vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl

Börja med att sätta på ugnen på 175 grader. Sedan smälter du smöret och när detta är smält rör du ner saffran och den vita chokladen som du hackat i mindre bitar. Rör om tills chokladen smält. Rör ihop ägg och strösocker och blanda sedan ner smörblandningen. Till sist vänder du ner mjölet (OBS! vispa varken ägg+ socker eller mjöl – vi vill inte få en fluffig kaka). När alla ingredienser blandats häller du smeten i en springform och gräddar i ugnen i ca 20-25 minuter. Kakan ska kännas på gränsen till ”lös” när du tar ut den. Låt kakan svalna innan servering (denna kan med fördel göras dagen innan så att kakan hinner ”sätta sig” innan servering)

 

Ja, gillar så saffran så bara måste du baka denna! Och nu? Nu ska jag hoppa ur mjukiskläderna och göra mig i ordning. Emelie kommer snart och hämtar upp mig och då ska vi dra på julmarknad. Mys!

 

 

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer till “Tjuvstartar julen! Recept på världens godaste saffranskladdkaka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *