Jul på Liseberg.


 

I söndags stod ett besök på Liseberg på schemat och alltså, få saker inbringar så mycket julstämning som just ett besök där. Vi valde att gå dit strax innan skymning och fick alltså se parken i dagsljus, skymningsljus och sedan mörker och herregud så vackert där är! Överallt man tittar ser man tusentals glödande glödlampor, granar, gnistrande konstsnö, tomtar och snögubbar. Och så doftar hela parken av brända mandlar, varm choklad och fudge. Det är en sann fröjd att strosa omkring i parken, köpa något gott att äta, beundra pyntet och kanske till och med våga sig på ett åk. Jag? Jag håller mig borta från åkattraktionerna men beundrar gärna innehållet i de små bodarna och spanar på fudge, handblåsta julgranskulor och köper något gott att mumsa på. I söndags fick jag i mig såväl våffla med hjortronsylt som varm Valrhona-choklad med vispad grädde. Mums mums mums! Höga på socker och julstämning lämnade vi sedan parken och jag är glad jag besökte den såpass tidigt på säsongen för nu finns det ju faktiskt tid till ytterligare ett besök om man skulle vilja.

Men ja, befinner ni er i Göteborg i december så måste ni ju bara hit. 120 kronor kan tyckas saftigt för enbart ett inträde men oj, det är värt varenda krona. Speciellt om ni går dit med någon ni tycker om och vädret är krispigt kallt och ni vill ha lite extra julkänsla.

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *