Julgodis! Fudge med vit choklad som smälter i munnen.


 

Hej hej hallå! Är ni lika jultokiga som jag och helst vill vara hemma från jobbet varje dag i december för att baka och pyssla?! Alltså tänk hur mysigt det vore! Nu kan jag ju liksom inte vara ledig varje dag, men 1 dag i veckan i december är jag ledig och ägnar mig åt att gå bananas på julen och decembermyset. Just i fredags så stod jag inne och bakade och på agendan stod bland annat denna fudge med vit choklad som fullständigt smälter i munnen. Alltså ni bara måste prova denna – sååå vansinnigt god! Och har man en stektermometer är den dessutom busenkel att göra. Här kommer receptet:

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 msk honung
50 g smör
100 g vit choklad

Börja med att hälla socker, sirap och grädde i en stor kastrull. Låt sedan sjuda tills den uppnått en temperatur av 120 grader (tar ca 20-30 minuter beroende på spis). Under tiden så täcker du botten av en brödform med lite bakplåtspapper och förbereder chokladen genom att hacka den grovt. När kolasmeten uppnått 120 grader tar du bort kastrullen från plattan och rör ner honung, smör och vit choklad. Rör runt tills chokladen smält. Häll sedan smeten i brödformen och låt stå tills det svalnat helt. Stjälp sedan upp fudgen på en skärbräda och skär i önskade munsbitar. Förvara sedan kallt eller lägg i en burk och ge bort till någon du tycker om – garanterat en uppskattad present!

 

 

Rekommenderade inlägg

2 thoughts on “Julgodis! Fudge med vit choklad som smälter i munnen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *