Recept på tomatsoppa med linser, sötpotatis och mozzarella.

(bilden gör soppan inte riktigt rättvisa, denna är galet god!)

 

Alltså det här måste vara den godaste soppa jag lagat. Receptet har jag försökt sno rakt av från en ”färdig soppa” som finns att köpa i butik och resultatet blev så jäkla bra att jag nu har lagat soppan inte mindre än 3 gånger inom loppet av de senaste veckorna. Soppan är otroligt mättande och är nästan mer som en gryta i konsistensen än en soppa och de röda linserna och kikärtorna fyller ut bra och skapar ett bra näringsvärde i soppan. Kan varmt varmt varmt rekommendera att du testar just denna – jag lovar att den kommer uppskattas även från dem som anser att ”soppa inte är riktig mat”.

 

Receptet kommer här och räcker till ca 5-6 personer
1 gul lök, finhackad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
1 msk rapsolja
1-2 st sötpotatisar (beroende på storlek) skurna i centimeterstora kuber
2 st burkar finkrossade tomater
1 st förpackning kikärtor (avrunna)
3 dl röda linser
ca 5 dl vatten
ca 2 nävar bladspenat
2 st mozzarella skurna i centimeterstora kuber
ca 3 msk av Tandoori-krydda från Santa Maria (LÄNK)
2 st grönsaksbuljongtärningar
Salt & chiliflakes

 

Börja med att steka lök och vitlök i olja tills det blivit mjukt. Häll sedan i sötpotatis, krossade tomater, röda linser, kikärtor, vatten, buljongtärningar och kryddor. Låt koka under lock i ca 25 minuter tills linserna kokat sönder och sötpotatisen hunnit bli genomkokt (håll lite koll på soppan och se ifall du behöver tillsätta eventuellt mer vatten). Smaka av och se ifall du behöver tillsätta någon mer krydda. När du är nöjd med smaken så häller du i bladspenaten och rör runt (de mjuknar väldigt fort). Tillsätt också mozzarellan och rör runt (kuberna kommer bli sådär härligt semi-smälta). Servera soppan varm, gärna med en bit bröd och du har en fantastisk måltid framför dig!

 

 

Rekommenderade inlägg

1 kommentar till “Recept på tomatsoppa med linser, sötpotatis och mozzarella.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *