Min stil våren/året 2020 – detta kommer jag satsa på!

∼ innehåller adlinks ∼

Vit skjorta – HÄR / Sneakers – HÄR / Svarta jeans – HÄR / Kjol – HÄR / Grön klänning – HÄR / Stickad tröja – HÄR / Jeans – HÄR / Väska – HÄR / Bälte – HÄR 

 

Alltså jag är SÅ sugen på en ny garderob. Är sugen på att på riktigt försöka få en hållbar stil och något som känns som ”jag”. Efter lite scoutande i modemagasin, webbshoppar och sociala medier har jag lyckats bena ner det till att min stil vill jag ska vara en kombination av två stilar. Två stycken stilar som egentligen ska fungera lika bra en dag på kontoret som middag på stan. Stilarna jag tänker är en mix av Isabella Löwengrip och Carrie Bradshaw. Låter det flummigt? Haha låt mig förklara.

Stilen som jag kallar ”Isabella Löwengrip” är hämtad med inspiration från henne och här ryms basplagg så som skjortor, jeans, kjolar i midilängd, stickade tröjor, enfärgade klänningar och toppar. Jag är inte en person som klär i varken kostymbyxor, vita t-shirts eller kavaj så att gå all-in på de klassiska basplaggen funkar inte riktigt för min del. Men plaggen i kollaget ovan beskriver lite hur jag tänker. Avskalat, men ändå kvinnlig och mjukt på något sätt. Väldigt fint!

Denna stil vill jag sedan kombinera med plagg som faller under ”Carrie Bradshaw-kategorin”. Karaktären från SATC har ju en förmåga att klä sig ”extra allt” många gånger och ro det i land på ett förvånansvärt bra sätt. Och ja, jag håller med det klassiska citatet ”You can never be overdressed or overeducated” och väljer gärna plagg som får mig att känna mig extra fin en vanlig tisdag. I denna stil ryms klänningar och andra plagg som sticker ut och som automatiskt får några att vända blicken efter dig. Här vill jag addera färgglada, lekfulla och mönstrade plagg med roliga detaljer, skärningar och snitt. De ska sticka ut från mängden men ändå vara tidlösa. Har faktiskt flera sådana plagg i garderoben redan som utmärker sig på ett eller annat sätt och som jag faktiskt haft under flera års tid och känner mig lika fin varje gång jag tar på mig den. Sådana plagg letar jag efter och dessa får gärna kosta en slant (om så krävs). Här ska jag spana in REA-utbudet på några märken och det går faktiskt att hitta guldfynd hos budgetkedjorna här också. En av mina favoritklänninar i denna kategori och som jag alltid får komplimanger för kommer faktiskt från Gina Tricot.

Tanken med dessa två stilar är att mixa dem. En mönstrad klänning en måndag på kontoret fungerar lika bra som en fredagkväll på restaurang och den vita skjortan kan jag antingen ha under ett jobbmöte eller fika på stan. Plagg som helt enkelt funkar oavsett veckodag och oavsett årstid. Vill bygga en långsiktig garderob som fungerar och detta tror jag är startskottet dit.

Och ja, när det kommer till accessoarer så som bälten, väskor och skor tänker jag att jag investerar i ett par stycken accessoarer som fungerar lika bra oavsett vilken av de två stilarna jag anammar för dagen. Sedan är det alltid roligt att addera något lekfullt man hittar till pangpris, men basen ska vara densamma.

Blå kjol – HÄR / Bälte – HÄR / Guldig klänning – HÄR / Sneakers – HÄR / Brunmönstrad klänning – HÄR / Puderrosa klänning – HÄR / Mörkgrön klänning – HÄR / Väska – HÄR

 

Hur vill ni klä er år 2020? Jag skulle älska att höra er plan och få lite inspiration från er ♥

 

 

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “Min stil våren/året 2020 – detta kommer jag satsa på!

  1. Meen, vad konstigt?! Jag tänkte just på vem jag skulle säga är min modeförebild om jag nån gång fick frågan. Svaret är: Anine Bing. Avslappnad rock chick-stil är vad jag trivs bäst i. Fejkskinnbrallor och en tisha med tryck känns som ”jag”. Sen blandar jag gärna med lite athleisure som ett par chunky sneakers och slänger in nåt otippat som en blommig, silkig kjol till mina Dr. Martens. Tycker även att DU har en riktigt snygg stil🤩

    1. Åh så lustigt att vi gick och tänkte på stilförebilder samtidigt, haha! Kul med Anine Bing – hon har riktigt snygg stil och det låter som en kul mix att kombinera det med en sportigare stil 🙂
      och tack snälla snälla du för den fina komplimangen ♥ Hoppas jag kan leva upp till stilen då nu i vår, haha 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.