Nyfunnen stilikon – Petra Tungården.


 

Herregud vad jag ibland pendlar mellan mina stilikoner, min plan för ”MIN STIL VÅREN/ÅRET 2020” (LÄNK) håller fortfarande, men här vill jag addera en nyfunnen stilikon. Eller ja, nyfunnen och nyfunnen – jag har alltid tyckt att hon haft bra stil, men det senaste har jag verkligen fått upp ögonen för henne. Petra Tungården. Hon bär liksom ingenting halvdant och hennes bakgrund som stylist och chefredaktör i olika modesammanhang har satt sina spår och Petra kan fynda tjusiga märkesplagg på REA som ingen annan och samtidigt garderobsfynda bland hennes befintliga plagg och skapa nya kreationer och kombinationer.

Det jag älskar med Petra är att hon liksom är ”extra allt” och vågar verkligen klä sig färgglatt och med mycket mönster och hon klär sig liksom aldrig ”tråkigt”. Förstår ni vad jag menar? Kolla bara på semesterbilden ovan – den ser ju ut att vara hämtad från ett modemagasin! På mina semestrar slänger jag ofta ned diverse plagg i resväskan som jag ”annars aldrig använder” och resultatet blir katastrof. Ofta klär jag mig ”för enkelt” där jag sommartid enbart drar på mig en enfärgad klänning i viskos eller vintertid går runt i samma jeans och stickade tröja. Jag gör det av ren lathet och bekvämlighet, men det är inte en stil jag egentligen är bekväm med. Jag gillar ju att dra på mig en tokmönstrad klänning eller klä upp de där jeansen och stickade tröjan med snygga boots och mängder av tingeltangel. Måste skärpa mig till vardags och anamma Petra-stilen mer.

Ovan är ett litet potpurri av några av de outfits Petra rockat det senaste året. Till och med 9 månader gravid ser hon FAB ut! Det jag tar med mig från Petras stil är att våga gå all-in och definitivt inte snåla med accessoarerna. Jag har ju mängder av tingeltangel, olika väskor och skor hemma – jag måste bara bli bättre på att använda dem och inte stoppa i fötterna i samma sneakers varje dag eller hoppa över de där stora örhängena. Och så vill jag garderobsrensa och bli duktigare på att köpa plagg i naturliga material (bomull, ull, linne, skinn, silke och satin) som alltid känns lite exklusivare än viskos, polyester och elastan. Japp, hädanefter ska jag inte köpa ett enda plagg utan att rannsaka om det faller min nya stilikon i smaken eller inte.

 

 

2 kommentarer till “Nyfunnen stilikon – Petra Tungården.

  1. Håller med. Jag upptäckte Petra för några år sedan då hon jobbade på Metro Mode och bara älskar hennes stil. Hela hon är ett enda stort garv och så jäkla snygg och driven till tusen. Älskar att följa henne och hennes stil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg