I annonssamarbete med AnnaStormPhoto

Inspiration till er som planerar bröllop.


 

Just nu under corona är det mycket som inte är som vanligt. Bröllopssäsongen är bland annat en sådan sak. Många som planerade vår- och sommarbröllop 2020 har fått skjuta fram sitt bröllop till hösten eller till och med till nästa år. Jag själv (som bröllopsfotograf) har fått besked om framflyttade bröllop och år 2021 spås bli ett rekordår vad gäller antal vigslar och bröllopsfester. Jag lider verkligen med er som tvingats flytta fram ert drömbröllop och att det ni planerat under de senaste 10 månaderna nu tvingas skjutas upp. MEN med det sagt så är det ju inte bara nackdelar med ett framflyttat bröllop – det finns också fördelar. En sådan fördel är att ni kan finslipa på detaljerna ytterligare. Är ni 100% nöjda med valet av brudbukett? Valde ni att skippa bröllopstårtan fast ni egentligen ville ha en? Har du verkligen köpt rätt brudskor till den stora dagen? Alla sådana detaljer finns nu tid att tänka över och det finns också möjlighet att ändra i er planering och tänka om. Kanske ska ni satsa på en blomsterbåge under vigseln eller byta ut förrätten mot någon ny favorit? Nu finns tiden att återigen inspireras, planera och fantisera om det där bröllopet ni alltid drömt om.

I tisdags samlade jag och floristen Sissel (frökenblomma.se) ett gäng kreativa människor ute på Marstrand Havshotell för att skapa en styled shoot med bröllopstema och inspirera till alla er där ute som planerar eller planerar om ert bröllop. Låt oss ta en titt!

 

 

Färgtemat de senaste 2 åren har varit ganska unisont och mycket inspiration har kommit från sociala medier. Färgtemat har varit ”dusty pink” där pudderrosa, vitt, jordiga toner och kalla gröna toner (ex. eukalyptus) använts flitigt. Det är ett otroligt vackert färgtema så jag förstår verkligen varför så många väljer det. Men varför göra som alla andra? Under 2020 och framåt ser vi fler starka färger ta plats vid bröllopsbordet. Mörkgrönt, senapsgult, rostrött, kornblått och aubergine är några sådana färgnyanser. Till denna fotografering valde vi att gå all in på grönt och skapade en grönskande och exklusiv oas.

 

 

Er festlokal sätter verkligen prägel på ert bröllop men glöm inte att festlokalen bara är som en ram och inuti kan ni måla den precis som ni vill. Festlokalen på Marstrand Havshotell bjuder in till ett fantastiskt ljusinsläpp med utsikt över havet och Carlstens Fästning och även om kulisserna andas ett marint tema så kan man verkligen förändra en lokal fullständigt med dukning, blommor och dekoration. Idag finns det oändligt mycket bröllopsdekoration att välja bland och här kan ni satsa på ballonger, pompoms och girlanger eller som här: använda naturen. Vi dekorerade enbart med ljuslyktor och mängder av gröna blad för att få till en exklusiv djungelkänsla. Även stolarna hade vi med oss för att få in den naturliga känslan av trä.

 

Bröllopstårtan. För det första; wow! Charlotte som gjorde tårtan är en av de mest begåvade tårtkreatörerna jag känner (hon gjorde även tårtan till min systers babyshower – LÄNK) och hon fick fria tyglar att skapa en tårta på temat grönt. Och resultatet blev en pärontårta med vit choklad, päronkompott, smörkräm och karamelliserade päron som inte bara var vansinnigt god utan också ett riktigt konstverk. En del brudpar väljer (tyvärr) att skippa bröllopstårtan för att de tycker det blir lite ”kaka på kaka” att servera tårta efter en 3-rätters middag. Mitt tips är då att tänka om! En bröllopstårta är en investering ni gör och ni vill inte servera den efter bröllopsmiddagen då alla gäster är för mätta och ev. fått för mycket alkohol i sig så de inte uppskattar tårtan. Att servera den efter bröllopsmiddagen innebär också att det är väldigt mörkt i lokalen och bröllopsfotografen inte kan ta fina bilder. Mitt tips är därför att servera bubbel och bröllopstårta direkt efter vigseln som ett mingel. På så sätt kan alla gäster njuta av tårtan, ni får snygga bilder på den och eftersom alla bara äter en liten bit så förstörs inte aptiten (så ni behöver inte oroa er för det!). Så missa för allt i världen inte tårtan – jag lovar att ni kommer ångra er om ni väljer bort den.

 

 

Blått är ju den färgen som dominerat brudgummens klädsel de senaste 2-3 åren och färgen fortsätter vara populär även kommande säsong. Blått är en nyans de allra flesta bär upp med bravur och här finns allt från ljusblått till midnattsblått. Är du sugen på en annan nyans är mossgrönt en nyans som växer allt starkare och lanseras i fina linneblandningar, perfekt för sommarbröllopet! Kikar vi på bröllopsklänningen så har mycket spetskreationer dominerat de sista 5 åren och vi ser nu att allt fler vågar sig på andra material så som crepe, satin och mikado. Att välja en mer avskalad bröllopsklänning utan spets skapar en elegant känsla på bröllopsdagen och känns uppfriskande efter de senaste årens spetshysteri.

Att också markera vigselplatsen med blommor, ljus, blomsterbåge eller ballonger är också otroligt vackert och gifter ni er utanför kyrkan är det ett fint sätt att markera vigselplatsen på. Använder ni en blomsterbåge kan denna med fördel även flyttas till honnörsbordet efter vigseln – så kommer den till användning under hela bröllopsdagen.

 

MEDVERKANDE:
Foto @annastormphoto_portfolio
Location @marstrandshavshotell
Blommor @frokenblomma.se
Tårta @withloveforfika
Bröllopsklänning @asadesign.se
Kostym @stromsgbg
Hår/makeup @onstylingsweden
Ring @gbgdiamanteria
Ringaskar @enlitenask
Trycksaker @annagorandesign
Stolar lånade från Kikiriki.se

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.