En helg med sommarväder i april.

God morgon måndag! Tänk att det redan är en ny vecka – tiden går så fort! Helgen har i alla fall varit fantastisk med trevligt sällskap, hemmahäng och kalasväder. Jag vet inte hur ni känner, men för egen del känns det som om jag går lite på sparlåga under dessa coronatider och gör liksom ”det nödvändigaste” och sedan inget mer. Ett resultat av det är att jag helt glömmer av att fotografera med min kamera under mina helger – trots att jag gör mycket trevliga saker som absolut vore roligt att få bra bilder på.. Men som tur är har jag ju oftast med telefonen och knäpper en bild eller tio. Så med lite mobilmaterial i bagaget tänker jag att vi skulle kika på vad jag gjorde i helgen. Häng med!

 

 

I fredags cyklade jag till kontoret och på vägen hem stannade jag och köpte lite fina fredagsblommor som skulle få förgylla helgen. Eukalyptus och ranunkler blev en fin vårkombo som nu pryder köksbordet. Önskar jag var en sådan som gick ALL IN på buketterna och i sann influencer-anda skapade magiska kreationer hemma. Haha men på något sätt blir jag alltid för snål i blomsterbutiken och tycker det är vansinne att lägga flera hundralappar på en bukett – så då nöjer jag mig oftast med något litet. Men en dag, då ska jag minsann unna mig en riktig pangbukett. Nåväl, efter jag kommit hem gjorde M mig sällskap och vi började med att åka till gymmet för lite fredagsträning. Därefter bar det av hemåt för att fixa middag. Var sugna på köttbullar så fredagsmyset visade sig bli en klassisk söndagsmiddag med hemgjorda köttbullar, potatismos, gräddsås, pressgurka och lingon. Så himla gott!

 

 

På lördagen sedan vaknade vi tidigt av ljuset och gick upp och stekte havrepannkakor till frukost som serverades med stekta äpplen och turkisk yoghurt, mums! Därefter tog vi oss ut på en kortare löprunda och upptäckte till min förtjusning att stans nya utegym bara ligger typ 400 meter från min lägenhet – så smidigt! Så efter löpturen stannade vi till där och tränade innan vi joggade hem igen och parkerade oss som två sälar på min balkong för att sola. Trots SPF50 fick vi faktiskt en fin bränna och tillsammans med iskaffe på balkongen kändes det som en riktig sommardag. På kvällen sedan hade jag styrt upp middag så Åsa, Magnus och Emilie gjorde oss sällskap och vi inledde kvällen med mojitos och chips-med-gräddfil-och-löjrom på en ljummen balkong. Sedan blev det pasta-fest med två olika sorters pasta, parmesan, sallad och rödpang. Satt och pratade, skrattade, sjöng och delade roliga anekdoter – fasen vad jag älskar mina vänner, så himla fina är dem! Till efterrätt hade Åsa köpt med sig en tårta och Magnus gjorde musikquiz som vi tävlingsinriktade fajtades ivrigt om att vinna. Jag och Åsa tog hem segern – nöjda! Klockan hade sedan hunnit passera midnatt när de promenerade hemåt och jag och M stupade i säng.

 

 

Söndag morgon och M drog iväg tidigt på morgonen till Göteborg för att spela en paddelmatch. Jag åt frukost och gjorde sedan en favorit-i-repris med löptur och styrketräning på utegymmet. Därefter lade jag mig återigen på balkongen och solade och M gjorde mig sällskap en stund senare. Vi låg och solade en bra stund, drack iskaffe och åt lunch. Sedan åkte jag och veckohandlade och på kvällen åt vi pokébowl och hade hemmaSPA med ansiktsmask och pedikyr medan vi såg på SVT’s program Husdrömmar. Ett perfekt avslut på en perfekt helg. Och vi veckan ser det ju ut att bli kalasväder så jag är pepp på mycket utomhustid och kanske till och med ett dopp i havet.

 

 

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “En helg med sommarväder i april.

    1. Åh, jag längtar efter att få berätta allt, men just nu håller jag det gärna privat ett tag till 🙂 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *