Månadens dopp, oktober-april.

Oktober månads dopp. Detta togs i havet utanför Torslanda och trots mycket brännmaneter(!) var det ett dopp jag njöt av.

 

 

November månads dopp. 4 grader och duggregn som hängde i luften gjorde doppet ganska kallt, men minns att vi efteråt belönades med kaffe och våfflor och det gjorde det hela mycket bättre.

 

 

December månads dopp. Dagen före julafton badar vi alltid och här brukar jag få med mig ett gäng vänner som gör hela upplevelsen till ett jippo och man glömmer av hur förbaskat kallt det egentligen är.

 

 

Januari månads dopp. Här spenderade jag en helg på Marstrand Havshotell tillsammans med M och vi hade faktiskt turen att kunna bada bastu innan och efter doppet. Detta gjorde det hela fantastiskt och skulle jag alltid ha den möjligheten hade jag höjt nivån och badat 1 gång i veckan istället för 1 gång i månaden.

 

 

Februari månads dopp. Här blåste det 20 m/s och haglade när jag hoppade i vattnet. Minst sagt iskallt och faktiskt det dopp som varit kallast denna säsong.

 

 

Mars månads dopp. 4-5 plusgrader och ja, ganska kallt… men redan här kände man hur den kallaste perioden släppt taget och höjt vattentemperaturen åtminstone 2-3 grader.

 

 

April månads dopp. Med 19 grader och solsken i luften har jag inget att klaga på.

 

Som ni säkert vet så fortsätter ju jag och mamma (Linn har tagit en paus nu under graviditeten) med att bada året runt. 1 gång i månaden klär vi av oss på bryggan och kliver i vattnet. Under sommarmånaderna är det ju inga som helst problem utan då badar jag helst varje dag, men på vinterhalvåret är det lite tuffare, det ska jag inte sticka under stolen med. Hade vi bara haft tillgång till bastu hade det varit NOLL problem att hoppa i nollgradigt vatten, men så är ju inte fallet utan ofta står man i vinterjacka på bryggan och fryser redan med kläderna på innan det är dags att hoppa i det iskalla, mörka vattnet.

MEN oavsett hur kallt det är så ångrar man aldrig ett dopp och känslan efteråt är oslagbar! Igår tog jag april månads dopp i havet tillsammans med Emilie som ville haka på och låt mig faktiskt säga att det var ljuvligt. 19 grader på land och solsken gjorde att jag hoppade i 2 gånger och stannade i vattnet i ca 20 sekunder (doppade till och med huvudet vilket jag avstår när det är minusgrader ute). Fantastiskt härligt!

Hur är det med er, är det några av er som året-runt-badar? Vill gärna höra era berättelser och om någon har något knep på hur man gör upplevelsen ännu härligare ♥

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg