Restaurangtips Göteborg – PIGA!

För 1 vecka sedan var ute och käkade. För mig finns det inget bättre än att just på en fredagskväll ta på sig det finaste man har, slänga på lite extra tingeltangel och parfym och gå ut och käka. Med kärleken, vänner eller familj – restaurangbesök en solig fredagskväll hamnar alltid på topp när det kommer till saker jag älskar att göra. Fördelen med att gå ut och käka en fredagskväll gör ju också att helgen känns längre på något sätt än om man bara hade stannat hemma på det obligatoriska fredagsmyset.

Nåväl. Nog om mitt filosofiska svamlande – låt oss ta en tillbakablick på fredagen.

Vi besökte Restaurang PIGA som ligger i området Eriksberg och bara läget vid vattnet gör det hela värt ett besök. Har faktiskt varit där en gång tidigare (januari 2019) och det var nästan ännu bättre än jag mindes det. På PIGA lagar man svenska klassiker med ett modernt utförande och de erbjuder ett trendigt kök efter säsong, ett koncept som jag tokälskar och i mina ögon finns det inget bättre än restauranger som värnar om råvarorna på finaste sätt, och här märks det verkligen. Efter att ha tagit en obligatorisk outfitbild (hehe) på kajkanten så anlände vårt sällskap och vi slog oss ned på vårt bokade bord. Beställde in en Spring Fizz med smak av rabarber och tog ikapp tid med våra vänner samtidigt som vi hungrigt slog upp menyerna.

Ville gå all-in på menyn denna kväll och beställa fördrink, tilltugg, förrätt, varmrätt, vin, dessert och kaffe. Men någonstans insåg jag ju min magsäcks begränsningar så istället för att kompromissa med antalet rätter så kompromissade jag med storleken och valde att dela såväl förrätt som efterrätt med M. Och till förrätt åt vi något av det godaste jag någonsin smakat: Laxtartar med svensk champinjonsoja, ingefära, picklad chilli, örtmajonnäs, sojabönor, kallpressad rapsolja och friterat bovete. HERREGUD så gott! Vårt sällskap tog friterade ostron och det gick inte heller av för hackor.

Till varmrätt då? Jag valde ”kvällens rätt” som dagen till ära bestod av en magisk flankstek, polenta, stekta grönsaker och rödvinssky. Jag äter ju helt vegetariskt och/eller veganskt på vardagarna så när helgerna kommer njuter jag verkligen av fint tillagat kött. Saknar det inte på vardagarna utan har inget emot att äta vegetariskt, men när man får en riktigt fint tillagad köttbit är det som om smaklökarna dansar polka och jitterbugg samtidigt. M tog deras burgare som var helt sinnessjukt god – testa den om ni gillar burgare, ni kommer inte bli besvikna!

Efter timmar av skratt och pratande som involverade bland annat köksrenovering, byggande av uteplats, könsbyte, karriärsdrömmar och semesterplaner så beställde jag och M även en efterrätt att dela på. Blåbärspaj och espresso – livets kombination! Och det hade hunnit blivit mörkt utanför och ljuset från lägenheterna dansade i vattnet när det var dags för oss att ta på oss ytterkläderna och rulla hem. Mätta, belåtna och lyckliga efter timmar med god mat, dryck och fantastiskt sällskap.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg