Helgen i bilder! Grillkväll, bad, kompishäng och hus.

Sista helgen i maj har det så länge jag kan minnas typ alltid varit bra väder. Har alltid firat Mors-Dag helgen med strålande sol och tänker att är det någon gång man verkligen kan lita på sommarsverige så är det sista helgen i mag. För ja, tamigtusan så skönt väder fredag-lördag-söndag bjudit på. Ska vi ta en titt vad helgen innehöll? Jag tycker det.

 

 

Fredag och jag jobbade som sagt var halvdag på kontoret och sedan åkte jag in till stan och handlade jordgubbar, Aperol och bubbel innan jag for ner till Göteborg. Väl framme hos M satte vi pizzadegen inför kvällens middag och sedan tog vi oss ut på en långpromenad i solen. 12.000 steg visade räknaren när vi kom och det var dags att åka och handla det sista inför middagen. Hann med nöd och näppe (haha tidsoptimister som vi är) komma hem och slänga oss i duschen innan gästerna kom. Sedan drack vi Aperol Spritz och gjorde pizza. Dels vår nya favorit (Pizza Bianco med getost och päron – RECEPT HÄR) och även en variant med pepparsalami, mozzarella och basilika. Åt, drack, pratade och spelade sällskapsspel fram till midnatt. Fantastisk kväll!

 

 

Lördag och efter frukost packade vi ryggsäcken med badkläder, handduk och vattenflaska och åkte ut till Smithska Udden för sol och bad. Vi var relativt tidiga ute och än hade nästan inga människor hittat ut hit. Så vi fick första parkett vid havet och låg och solade, badade och läste bok i timmar. Sedan blev hungern för stor och vi konstaterade (efter att ha spanat in ALLA andras picknickkorgar) att vi måste steppa upp vårt picknick-game inför nästa badtur. För när ALLA runtomkring dricker kaffe, äter pastasallader, smoothies, jordgubbar och bullar så känns det ganska torftigt att själv ligga där med enbart en vattenflaska, haha.

Hur som helst – hem och vi åt en snabblunch innan det var dags att åka och handla lite inför eftermiddagens grillhäng. Vi spenderade nämligen hela eftermiddagen och kvällen hos några vänner och på deras magiska terrass. Där åt vi grillat (gud så gott!) och umgicks med favoritmänniskor tills solen gick ner och det var dags att rulla hemåt. Magisk kväll – HUR?! skönt med sommarvärme och ljuset! Älskar det!!

 

 

Söndagen sedan gick vi upp relativt tidigt och åkte en kort sväng och spanade in vackra hus innan vi tog sikte på att hälsa på Sarah, Joakim, lilla Bianca och Isabelle. Jag hade plockat en bukett sommarblommor på vägen som påminde om midsommarstångsbyggande och så spenderade vi halva dagen hos min bästa vän! De bjöd på lunch och vi satt länge på deras altan och tog ikapp om allt som hänt sedan sist. Haha bästa lifehack:et nu på sommaren – att besöka vänner med hus! Orkar verkligen inte sitta inne i lägenhet på sommaren.

Efter besöket tog vi en långpromenad i eftermiddags- / kvällssolen och doftade på alla blommor och förundrades över nyanserna av grönt ute. Sedan åt vi middag, bakade rabarberpaj och såg på Netflix. En perfekt avslutning på en perfekt helg!

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *